Istoria meciului de campionat dintre Mircesti si Ruginoasa s-a rescris si in Cupa Romaniei, acolo unde echipa lui Beceru s-a calificat in ultimul act, in detrimentul Unirii Scanteia, dupa un gol inscris pe final de Alin Cruceanu. Tot Cruceanu a transformat si lovitura de pedeapsa obtinuta de Carja in derby.

Amanunte mai multe avem de la cealalta semifinala, in care s-au duelat Stejarul Sinesti si Unirea Ruginoasa. Sinestiul a preluat conducerea devreme in meci, dupa o centrare venita din faza fixa de la Sebastian Carare si fructificata de atacantul Sorin Cara.

Gluma a inceput sa se ingroase undeva la jumatatea primei parti, cand acelasi Cara a concretizat o contra taioasa a trupei lui Florin Pintilii.

Scorul primei reprize, 2-1, a fost stabilit in urma unei lovituri libere din preajma careului. Lucrurile pareau sa revina pe fagasul normal in partea a doua, odata cu reusita de 2-2 al Ruginoasei (min 60).

Finalul timpului regulamentar a adus alte doua situatii delicate la poarta Unirii Ruginoasa, urmate de un moment tensionat ce a necesitat interventia jandarmilor prezenti la fata locului. Atacantul Andrei Dandu a cazut in careu si a solicitat penalty, alaturi de toata “banca” Ruginoasei, jocul fiind reluat doar dupa interventia jandarmilor.

S-a mers cap la cap in cele doua reprize de prelungiri, astfel ca a fost nevoie de lovituri de departajare pentru desemnarea celei de-a doua finaliste a Cupei Romaniei. Aici, experimentatul portar Ioan Grigoras avea sa straluceasca pur si simplu, conducandu-si echipa catre o a doua finala a Cupei Romaniei cu Florin Pintilii antrenor, dupa ce acest duo, cu cativa ani in urma, i-a adus Raducaneniului trofeul mult ravnit intr-o finala cu Rapid Dumesti.

Cu patru penalty-uri aparate si gol decisiv din 11 metri, Grigoras a devenit eroul Sinestiului, intr-o semifinala in care Ruginoasa pornea drept favorita.

Florin Pintilii se afla la a treia finala din cariera sa de antrenor, tot atatea avand si Sebastian Carare, unul dintre oamenii pe care se bazeaza Sinestiul impotriva Mircestiului, pe 7 mai, la Targu Frumos.

Finala Cupei Romaniei, Stejarul Sinesti-Unirea Mircesti, se va disputa tot la Targu Frumos, pe 7 mai, incepand cu ora 17:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.