Extrema de forță în vârstă de 22 de ani, Vlad Șolopa, a devenit noul jucător al celor de la CS Politehnica Iași, chiar înaintea meciului de mâine contra celor de la Timba Timișoara.

Născut în Belarus și crescut în Republica Moldova, Vlad are și cetățenie română, astfel că poate îndeplini regula jucătorului român u23 obligatoriu pe teren. În LNBM, Șolopa are 91 de meciuri, adunate în patru sezoane. A jucat trei ani pentru Gaz Metan Mediaș, iar sezonul precedent l-a petrecut în tricoul celor de la SCM U Craiova. Acesta are 4.6 puncte și 2.5 recuperări pe meci, în aproape 13 minute pe parchet.

Înalt de 2.02 metri, Vlad poate juca extremă de forță, dar și power forward. Șolopa este cel de-al patrulea extra transfer al Politehnicii în acest sezon, după americanii Jaleel Roberts, Jalen Jackson și Terrell Lipkins.

Moldoveanul este cunoscut pentru participarea în finala competiției Red Bull King of Rock 2015, campionat de streetball 1vs1 desfășurat la Istanbul.

Politehnica Iași va juca primul meci acasă în LNBM, mâine, de la ora 19:00, contra celor de la Timba Timișoara, în Sala Polivalentă. Ieșenii ocupă penultimul loc în Liga Națională, cu un record negativ de 0-7.

Leave a Reply

Your email address will not be published.