Deși la începutul acestui an, primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat că în următoarea perioadă ar urma demararea lucrărilor pentru o nouă Sală Polivalentă la Iași, se pare că aceasta este departe de a fi realizată în capitala Moldovei, în ciuda faptului că echipele de baschet masculin și handbal masculin ale Politehnicii se pregătesc de promovarea în primele ligi.

”Am găsit alocate sume de bani pentru demararea lucrărilor a două mari Săli Polivalente. Una care să ocupe regiunea de NE și una regiunea centrală a României. Din discuțiille avute cu domnul ministru Dunca, este vorba despre una pentru Brașov și una pentru Iași. Sperăm să le regăsim în faza finală de aprobare și publicare”, declara Mihai Chirica la începutul lunii februarie.

Ministerul Tineretului și Sportului, prin vocea ministrului Marius-Alexandru Dunca, a anunțat faptul că proiectele sunt încă în stadiul de idee și nu sunt deocamdată prevăzute alocări bugetare pentru construirea sălilor în cele două zone.

”În conformitate cu Programul de Guvernare, este prevăzută construcția a două Săli Polivalente de 10 – 15.000 de locuri, până în 2020. Construcția celor două săli este o prioritate pentru Ministerul Tineretului și Sportului în vederea organizării cât mai multor competiții internaționale și pentru a avea infrastructura sportivă necesară dezvoltării armonioase a sportului de performanță și a sportului de masă. Aceste obiective de investiții se pot realiza doar prin colaborare între Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și Compania Națională de Investiții, cu sprijinul autorităților administrative locale implicate”, a transmis Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul unei adrese destinate deputatului Costel Alexe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.