CS Politehnica Iași va juca din nou în deplasare, contra celor de la Dinamo București astăzi, de la ora 20:00, în etapa a IX a a Ligii Naționale de baschet masculin. Meciul va fi transmis de către DigiSport 4.

Echipa antrenată de Ioannis Tsiroggiannis a jucat primul meci al sezonului în fața propriilor fani acum aproape două săptămâni, contra celor de la Timba Timișoara. Ieșenii au pierdut cu scorul de 86-87 primul meci în Sala Polivalentă, iar astăzi caută prima victorie în compania celei mai slabe echipe din campionat. Dinamo este pe ultimul loc în LNBM, are în lot doar jucători autohtoni, foarte tineri, fără experiență și are un record negativ de zero victorii și opt înfrângeri, la fel ca al Iașului. Dinamo este singura echipă din prima ligă de baschet masculin fără jucători străini în lot. Diferențele de golaveraj între cele două echipe sunt definitorii în clasament. Poli are 561 de coșuri marcate și 718 primite, iar dinamoviștii au 502 coșuri date și 772 primite.

Deși au numai înfrângeri pe linie, ieșenii au jucat doar în deplasare până etapa trecută, astfel că este de așteptat ca „armăsarii” să obțină prima victorie în actualul sezon astăzi. Trupa lui Tsiroggiannis se află pe locul 11 în actualul sezon, cu opt puncte câștigate, la două distanță de Timba Timișoara.

După acest meci, Politehnica va mai juca miercuri, în deplasare, contra celor de la CSU Sibiu. Probabil că ultimul meci al anului va fi pe 28 decembrie, în Sala Polivalentă din Iași, contra lui BC Mureș. Derogarea primită de la FRB pentru a juca meciurile de acasă pe actuala suprafață din Sala Polivalentă va expira pe 31 decembrie, astfel că autoritățile ieșene trebuie să instaleze parchetul în sala din Iași până la următorul meci de acasă.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.