Sala Polivalentă din Iași va trece în următoarea perioadă printr-un proces de schimbare, parchetul arenei fiind schimbat pentru a îndeplini rigorile Federației Române de Baschet, după ce echipa masculină a Politehnicii a reușit promovarea în prima ligă. Actuala suprafață nu va putea fi scoasă, cea nouă fiind aplicată peste cea veche. Discuțiile pentru înlocuirea parchetului au apărut încă de anul trecut, atunci când Iașul știa că există mari șanse să aibă din nou echipă în Liga Națională de baschet. Fondurile vor fi asigurate de Primăria Iași și de Ministerul Tineretului și Sportului, după îndelungi discuții între cele două părți.

”Această investiție este foarte importantă, mai ales pentru echipa de baschet. Din cauza actualei suprafețe, un jucător s-a accidentat destul de grav la genunchi. Condițiile de omologare obligă la schimbarea parchetului. Ajutorul Primăriei este foarte important. Ideal ar fi o sală de sport nouă. Această idee a fost lansată, dar Compania Națională de Investiții nu a alocat fondurile necesare”, a declarat Vasile Manole, președintele CS Politehnica.

Schimbările au fost confirmate și de Leonida Antohi. ”Lucrările vor începe în zilele următoare, totul este semnat. Primarul Mihai Chirica a avut un rol foarte important, dumnealui discutând personal cu cei de la Minister. Sperăm să vină o firmă serioasă, iar parchetul să fie montat până pe 25 septembrie, când este stabilită data de finalizare a lucrării. Dacă nu am fi reușit să facem această modificare în Sala Polivalentă, am fi fost nevoiți să jucăm meciurile de baschet la Focșani, fiind cea mai apropiată sală omologată pentru meciurile din Liga Națională”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.