CS Politehnica Iași joacă în Liga Națională de baschet masculin pentru prima dată în fața propriilor suporteri pe data de 9 decembrie, sâmbătă, împotriva formației BC Timba Timișoara.

Nu este pentru prima dată în acest sezon când cele două echipe se întâlnesc. Ieșenii au fost eliminați din Cupa României de către Timba, în dublă manșă, după ce, în primul meci al sezonului în Sala Polivalentă, băieții antrenați de Ioannis Tsiroggiannis au câștigat cu scorul de 72-68. Returul a fost câștigat de timișoreni cu scorul de 77-65.

Cel mai probabil, pentru Politehnica Iași vor debuta în meciul cu Timba americanii Jalen Jackson și Terrel Lipkins. Jackson vine de la Universitatea ”Little Rock” din Arkansas, joacă atât fundaș cât și extremă și a reușit 10 puncte pe meci, cu 45 % procentaj de la trei puncte. Lipkins este un conducător de joc din prima ligă din Cehia, unde a avut o medie de 15 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții pe meci.

Problema parchetului Sălii Polivalente încă nu a fost rezolvată. Meciul de pe 9 decembrie se va juca pe aceeași suprafață, urmând ca parchetul să fie pus după această partidă. Până pe 31 decembrie, ieșenii au primit aprobare din partea Federației Române de baschet să joace pe actuala suprafață.

De la echipă a plecat americanul Jermale Jones, poate cel mai important jucător din sezonul trecut. Acesta nu a acceptat statutul de rezervă, impus după venirea lui Mike Balogun.

Până la debutul de pe 9 decembrie, ieșenii joacă contra formației de pe locul secund, BCM Pitești. „Armăsarii”rămân fără victorie în actualul sezon de LNBM, având șase înfrângeri din șase etape.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.