Oficialii Politehnicii Iași au adresat o scrisoare deschisă către conducătorii fotbalului românesc, european și mondial, în urma prestației dezastruoase a arbitrului Radu Petrescu de aseară, din timpul partidei Politehnica Iași – FC Hermannstadt (2-3).

^Spunem că se adresează chiar și forumului european și mondial, pentru că, în textul publicat pe site-ul oficial, ieșenii folosesc, în mod ironic, sloganurile FIFA, UEFA și FRF.

Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași adresează acest mesaj tuturor celor care încă mai cred că fotbalul românesc trebuie să-și continue parcursul ghidat de valorile promovate de-a lungul timpului: integritate, fair-play, merit sportiv.

Nu e ușor de descris momentul prin care trece întreaga suflare fotbalistică ieșeană. La fel ca toate celelalte echipe angrenate în întrecerea internă, CSM Politehnica Iași suferă că nu are alături al doisprezecelea jucător la meciurile atât de importante din Copou. Și, totuși, zeci de suporteri au încurajat echipa, din afara arenei, și la meciul de marți, 30 iunie, cu FC Hermannstadt. Poate e mai bine că n-au fost în tribune… Cu toții suferim că ne-au părăsit, în această perioadă, oameni care au scris pagini din istoria fotbalului ieșean. Mai suferim că nici rezultatele sportive nu sunt cele așteptate, iar Poli, reprezentanta celui de-al doilea oraș al țării în Liga I, este departe de obiectivele la care râvnim.

Dincolo de suferință, ne domină și un sentiment de trădare. Trădare din partea celor care, prin acțiunile și deciziile lor, au făcut ca negrul banderolelor purtate în memoria domnilor Mihai Romila și Ionuț Popa să domine întreg peisajul fotbalistic din Copou. Aseară, aproape 200 de oameni din stadion și multe mii din față televizoarelor au văzut cum poate fi pătat sportul rege și cum Legile Jocului nu au mai fost interpretate “FOR THE GOOD OF THE GAME” *. Toți am vazut cum, prin sunete de fluier cu nume de animal viclean și ridicări de steag, terenul a fost inclinat spre poarta noastră. Deși a fost seară, am văzut clar, ca lumina zilei la ora la care jucăm următoarea etapă (ora 13.00 !?!, vs. Sepsi), că o brigadă condusă de un purtător al ecusonului cu însemnele forului mondial ne-a pus o piedică spre îndeplinirea obiectivului.

De ce ne amăgiți, domnilor? De ce ne spuneți că suntem “MAI BUNI ÎMPREUNĂ” **?

Nu dorim altceva decât să fim lăsați să luptăm cu șanse egale. Suntem loviți, dar avem puterea să ne ridicăm. Știm ce vrem! Știm că avem știință și putere!

Știm că de la Antohi la Cristea, de la Rednic la Breeveld, de la Paraschiv la Frăsinescu, de la Simionaș la Passaglia, de la mic la mare, cu toții, credem în reușita Politehnicii! Știm că “TOGETHER IS THE ONLY WAY FORWARD!” *** Știm că forul continental îndeamnă la RESPECT! Cu toții știți!

Și, mai mult decât toate, știm și să știți că #PutemPentruPoli!

Cu mare încredere,
CSM POLITEHNICA IAȘI

____________________

* – slogan FIFA

** – slogan FRF

*** – slogan UEFA

Leave a Reply

Your email address will not be published.