CS Politehnica Iași joacă astăzi, de la ora 19:00, returul primei manșe din Cupa României la baschet masculin, contra celor de la BC Timba Timișoara. Primul meci dintre cele două formații, jucat la Iași, s-a terminat cu avantajul gazdelor pe tabelă, 72-68.

Formația antrenată de Ioannis Tsiroggianis nu are cel mai bun început de campionat. Aceștia au pierdut toate cele trei partide disputate în actualul sezon, ultimul meci fiind o înfrângere usturătoare(101-67), contra celor de la CSM Oradea. Nici Timișorenii nu stau mai bine în campionat. Gazdele de astăzi au jucat doar două meciuri, dar nu a câștigat niciunul.

După plecarea de la ”armăsari” a sârbului Dejan Bjelic, ieșenii s-au mișcat rapid și au adus un alt pivot american. Jaleel Roberts are 25 de ani, măsoară 2,16 metri și vine după o experiență interesantă în State, acolo unde ultima dată a evoluat pentru Salt Lake City Stars, în NBA G League. El va fi al patrulea american din lotul ieșenilor, după Jermale Jones, Reginald Kelly și Mike Balogun. Acesta va ajunge la Iași în jurul datei de 30 octombrie, urmând să efectueze imediat vizita medicală ca să se poate alătura lotului condus de John Tsirogiannis.

Debutul acasă în Liga Națională va fi din nou amânat. Poli Iași va juca împotriva vicecampioanei României, Steaua București, în deplasare, fiind astfel cea de a patra partidă departe de casă pentru ”armăsari”. Partida era programată să se joace în fața spectatorilor ieșeni, dar problema parchetului amână debutul acasă, astfel că Poli Iași ar putea juca în Sala Polivalentă abia în noiembrie.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.