Ieșeanul Vlăduț Simionescu va lupta, începând de astăzi, în competiția Abu Dhabi Grand Slam 2017, prima competiție după succesul de acum câteva săptămâni, când a reușit să câștige bronzul la Grand Prix-ul din Croația.

Participant la Jocurile Olimpice din 2012, Vlăduț a revenit pe tatami după o accidentare gravă la genunchi, care l-a ținut departe de judo aproape doi ani de zile. Acesta s-a operat în Turcia, recuperarea fiind în Ungaria, iar în acest an calvarul a luat sfârșit, având rezultate foarte bune pe plan internațional. Ieșeanul a urcat de trei ori pe podium la turnee importante, la categoria +100 kilograme: bronz la Cupa Europeană de la Bratislava, aur la Openul European de la Belgrad, bronz la Grand Prix-ul de la Zagreb. Acesta a urcat și în clasamentul IJF pe locul 53 la categoria +100 kg.

Vlăduț va debuta în competiție astăzi, de la ora 17:00 ora locală, ora 16:00 pentru România, contra rusului Andrey Volkov(locul 13 IJF). Volkov a participat ultima dată la o competiție de judo la finalul lunii iunie, la Hohhot Grand Prix 2017, unde a obținut locul trei.

La Abu Dhabi participă cinci români. Simionescu este singurul reprezentat masculin al națiunii, în timp ce Larisa Florian(-52 kg), Monica Ungureanu, Alexandra Pop(-48 kg) și Loredana Ohai(-57 kg) sunt fetele ce vor încerca să câștige medalii în capitala Emiratelor Arabe Unite.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.