Federația Română de Tenis a anunțat, marți, că Piatra Neamț este orașul care va găzdui partida de tenis din Cupa Davis by BNP Paribas, dintre România și Luxemburg, din turul 1 al Grupei a II-a, în perioada 3-4 februarie 2018. Meciul va avea loc în Sala Polivalentă a orașului, suprafața de joc nefiind încă stabilită.

La mijlocul lunii trecute, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, şi vicepreşedintele Răzvan Itu au mers la Piatra Neamţ pentru a discuta cu autorităţile locale posibilitatea ca întâlnirea dintre echipele României şi Luxemburgului să aibă loc în Sala Polivalentă a orașului.

„După consultări cu componenții echipei României, și după întâlniri cu autoritățile locale, care s-au arătat dornice să se implice alături de FRT în organizarea acestui eveniment, s-a decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă din Piatra Neamț.”, arată comunicatul emis pe site-ul oficial al FRT.

România a retrogradat din Grupa I pentru prima oară după 1993, după ce a pierdut cu 5-0  confruntarea cu Israel. De la ultimul meci al tricolorilor au lipsit Marius Copil, Horia Tecau și Florin Mergea. România va juca în premieră cu naționala Luxemburgului, iar dacă vor pierde duelul de la Piatra Neamț, tricolorii vor juca un alt baraj pentru menținerea în Grupa a II-a.

Cel mai cunoscut tenismen luxemburghez este Gilles Muller. În vârstă de 34 de ani, Muller ocupă poziția 25 în clasamentul ATP la single, cel mai bine cotat jucător român la această categorie fiind Marius Copil pe locul 93.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.