CS Politehnica Iași nu traversează cel mai bun moment în Liga Națională de baschet masculin. Trupa antrenată de Ioannis Tsirogiannis are patru înfrângeri din tot atâtea meciuri în prima ligă de baschet, o victorie în primul meci la Iași, cel cu Timba Timișoara din Cupa României, și un alt eșec în returul Cupei, fiind și eliminată.

Însă, chiar și în această formă slabă, datorită și meciurilor din deplasare, unii jucători de la Politehnica Iași s-au remarcat prin jocul spectaculos pe care-l prezintă pe teren. Cel mai bun exemplu pentru acest argument este americanul Reginald Keely.

Originar din Ohio, Keely a ajuns la Universitatea Ohio, unde a înscris 1,131 de puncte, fiind al cincilea cel mai bun marcator din istoria universităţii. Declarat eligibil pentru draftul din 2013, acesta a luat calea baschetului european. A jucat în Olanda, Macedonia şi Slovacia, ultima dată pentru BK Levicki Patrioti.

Reggie Keely are 26 de ani, este un jucător de poziție 4/5, măsoară 204 cm, şi cântăreşte 108 kg. Venit în vara acestui an, americanul şi-a făcut debutul în tricoul Politehnicii în prima etapă din LNBM, contra Craiovei(74-91). Acesta a jucat până acum trei meciuri din patru, lipsind de la înfrângerea usturătoare contra echipei din Oradea.

Însă, în cele trei meciuri jucate, Keely a reușit să fie cel mai important om al echipei. Acesta are cea mai mare medie de puncte pe meci(17.0), care îl ține pe locul 9 în topul celor mai buni marcatori din România, recuperări(6.67) și cea mai mare eficiență din echipă(18.0). De altfel, are și cel mai bun procentaj de field goal-uri din echipă, cu 47.50%.

Și în NBA există din ce în ce mai mulți PF care aruncă de la trei puncte și o fac foarte bine. Este cazul și pentru Keely, care are cel mai bun procentaj din întreaga ligă de baschet din România, cu o medie de 58.3 %, 7 reușite din 12 aruncări.

Cu aceste cifre, Reginald Keely poate fi considerat unul dintre cei mai buni străini din liga noastră în acest moment. În ultimul meci jucat, Keely a reușit 26 de puncte, 5 recuperări și 4 aruncări de trei rueșite din 5.

Următorul meci al armăsarilor este contra celor de la BC Timișoara, pe 4 noiembrie.

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.