Foresta Suceava trece prin cea mai grea perioadă din ultimii ani. Cu probleme financiare și la un pas de renunțarea la fotbalul de liga secundă, echipa din Areni a primit un nesperat ajutor din partea unor investitori străini. Aceștia au plătit o mare parte a datoriilor clubului și au adus peste 10 jucători străini la echipa fanion a orașului.

Printre acești jucători străini se numără și mijlocașul central Charles Acolatse. În vârstă de 22 de ani, Charles are dublă cetățenie, franceză-togoleză, și a venit în România de la formația de liga a III-a din Hexagon, Les Herbiers. Acesta a fost convocat pentru a reprezenta statul Togo de către selecționerul africanilor, Claude Le Roy, pentru prima dată în cariera sa.

Pe data de 6 noiembrie, Charles Acolatse va pleca în Togo pentru cantonament, iar pe 9 și 12 noiembrie urmează două meciuri amicale împotriva statului Mauritius, contra căruia Charles speră să debuteze la națională.

Format la juniorii de la FC Nantes, Charles a mai jucat pentru Vannes B, Poiré-sur-Vie și Herbiers înainte să ajungă la Foresta. Mijlocașul are 7 apariții în tricoul bucovinenilor, pentru care a marcat un gol chiar etapa trecută, contra echipei UTA Arad(2-3). Acesta este cotat la 45.000 de euro de către site-urile de specialitate.

Naționala togoleză este cotată la 22.98 milioane de euro. Căpitanul primei reprezentative este atacantul Emmanuel Adebayor, care joacă la İstanbul Başakşehir, în prima ligă din Turcia. Togo a ratat calificarea la Cupa Mondială, obiectivul echipei fiind acum calificarea la Cupa Africii pe Națiuni.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.