După evoluțiile bune din prima jumătate a campionatului, mijlocașul togolez Charles Acolatse de la Foresta Suceava are șanse foarte mari să ajungă în Liga I la doar o jumătate de an după ce a debutat în liga secundă.

Fotbalistul de 22 de ani se pregătește de trei zile la București sub comanda antrenorilor Marius Baciu și Erik Lincar, iar în zilele următoare va face parte din lotul pentru cantonamentul din Antalya.

Format la juniorii de la FC Nantes, Charles a mai jucat pentru Vannes B, Poiré-sur-Vie și Herbiers înainte să ajungă la Foresta. După doar șapte meciuri în Liga a II-a, Acolatse a fost convocat la naționala de seniori  a țării sale în noiembrie, debutând sub comanda lui Claude Le Roy într-un meci cu Mauritius.

Juventus București s-a despărțit de 10 jucători în această iarnă, intrând într-o schimbare totală, având ca scop evitarea retrogradării. Formația bucureșteană ocupă ultimul loc în Liga I, cu doar nouă puncte adunate în 22 de etape.

Deocamdată, cele două cluburi nu au ajuns la un consens în privința sumei de transfer, dar dacă mijlocașul va impresiona în cantonament, acesta va evolua în prima ligă începând cu reluarea campionatului. Florentin Petre, antrenorul Forestei, a vorbit despre situaţia internaţionalului togolez Charles Acolatse la conferința de presă dinaintea plecării în cantonament: “Sunt încântat când unii din jucătorii mei sunt în atenţia echipelor de prima ligă. Trebuie să profite de această şansă, iar atât timp cât este avantajos din punct de vedere financiar pentru clubul nostru, nu mă opun plecării lui Acolatse”.

Charles Acolatse a jucat în 11 meciuri pentru forestieri, marcând un singur gol contra echipei UTA Arad.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.