Ciprian Paraschiv, președintele clubului Politehnica Iași, a ieșit cu o declarație oficială înainte de startul returului play-out-ului din Liga 1 de fotbal, în care a comentat mai multe evenimente care au avut loc în ultimul timp în jurul echipei.

Paraschiv s-a referit în primul rând la rezultatele din ultimul timp și la ceea ce este necesar pentru ca Iașul să se salveze de la retrogradare.

“În primul rând este nevoie de încredere, pentru că echipa nu a arătat un fotbal rău. Din pacate, nu am avut rezultatele așteptate și pe care, zic eu, le-am fi meritat. În al doilea rând, cred că e nevoie de unitate. Toți cei care iubim Politehnica trebuie să fim alături de băieți și de antrenorul Mircea Rednic pentru că șanse sunt.”, a spus președintele din Copou.

Ciprian Paraschiv s-a referit și la arbitrajul din meciul cu FC Hermannstadt, pe care l-a caracterizat ca fiind o execuție a cavalerilor în negru: “E o realitate. Iașul nu are cea mai bună echipă din Liga I. Iașul nu are puterea să revină după două penalty-uri neacordate și unul controversat acordat oaspeților. Eu cred că, în condițiile unui arbitraj corect, eram într-o poziție mult mai liniștitoare în clasament.”
Președintele s-a referit și la situația financiară a clubului: “Să nu creadă lumea că angajații stau pe vreun munte de bani aici, așa cum s-a scris în presă. De când am venit, eu nu am încasat vreun salariu, iar colegii mei nu știu dacă au avut o felie de cozonac pe masă de Paști. Angajații au fost în somaj tehnic, la fel și jucătorii. A venit Legea 55 și am avut posibilitatea să solicitam sprijin la autorități. Sunt discuții avansate cu sponsori, dar nu putem încasa ceva în actualul sezon pentru că sunt contracte în derulare, dar și ei așteaptă rezultatele sportive.”
În ceea ce privește atmosfera din jurul echipei, Paraschiv a spus: “Am citit și eu declarațiile domnului primar. Primarul municipiului Iași, Primăria și Consiliul Local Iași sunt, din punctul meu de vedere, partenerii clubului nostru și nu vreau să comentez mai mult. Totuși, aceste declarații au venit într-un moment total nepotrivit, chiar înaintea meciului cu sibienii. Eu cred că trebuie să fie liniște în jurul echipei. Mai mult decât atât, nu vreau să creadă lumea că noi devalizăm bugetul orașului. De la sosirea mea în Iași, Primăria a alocat 70 de mii de euro. Așteptăm și diferența pentru starea de alertă și, pe această cale, vreau să le mulțumesc atât primarului, cât și consilierilor pentru că sunt lângă echipă. Într-adevăr, este aprobat și un proiect de mentoring pentru sezonul viitor, dar nu e semnat și cred că nu vor fi probleme. Legat de ce a apărut în mass media ieșeană, eu respect toți jurnaliștii ieșeni. Am dat replică de-a lungul timpului, dar niciodată jurnaliștilor ieșeni. Îi respect și, pe această cale, le transmit invitația să fim cu toții lângă echipă pentru că e o lună extrem de grea. Dacă eu cred în îndeplinirea obiectivului, antrenorul și jucătorii cred, haideți să fim alaturi de echipă acum!”
Referitor la rolul Consiliului Director în activitatea clubului, Ciprian Paraschiv a declarat: “Din punctul meu de vedere, președintele CD, domnul profesor Leonida Antohi este cea mai emblematică persoană din fotbalul ieșean. Avem nevoie de înțelepciunea domniei sale. Este foarte aproape de echipă. Vine la antrenamente chiar și la aceste temperaturi extrem de ridicate. În încheiere, vă transmit tuturor să avem încredere în echipă. Sunt convins că vom reuși să salvăm corabia!”
Sursa: Politehnica Iași

Leave a Reply

Your email address will not be published.