În etapa a XIX-a, echipa antrenată de Adrian Kereszy, Știința Miroslava o întâlnește astăzi pe Ripensia Timișoara, la ora 14:00, pe stadionul din Uricani.

Înainte de ultima etapă a turului, Miroslava se află pe ultimul loc în eșalonul secund, cu 13 puncte câștigate în 18 etape. Foresta Suceava, echipa care a fost „lanterna” Ligii a II-a pentru multă vreme are un singur punct avans față de moldoveni, iar cu o victorie în fața timișorenilor, Miroslava poate scăpa de ultimul loc.

Adrian Kereszy are o singură victorie pe banca ieșenilor, cea de la debutul ca tehnician al Științei, contra Olimpiei Satu Mare(2-1), înregistrând până în acest moment cinci înfrângeri și două egaluri.

În ultimele zile au apărut mai multe zvonuri conform cărora Știința Miroslava s-ar putea retrage din campionat, însă primarul Miroslavei a ținut să dezmintă acese zvonuri: „Nu ştiu cine a lansat aceste zvonuri, nu este adevărat. Nu s-a discutat aşa ceva. Doar nu am băgat banii de pomană în echipă până acum! Cum să retrag echipa? În pauza competiţională vom aduce câţiva jucători, întărim echipa şi mergem mai departe”, a declarat Dan Niță, primarul comunei, conform www.liga2.prosport.ro. De asemenea, clubul a rămas fără președinte după plecarea lui Daniel Actrinei.

Strategia clubului s-a schimbat foarte mult după venirea lui Kereszy pe banca tehnică. Acesta a declarat de la început că vrea să se bazeze pe jucătorii tineri din zona Iașului, astfel că pentru jucătorii mai experimentați va fi dificil să se impună. Este cazul și lui Cornel Căinari, care a decis să plece de la ultima clasată, fiind astfel liber de contract. „Eu am venit la Miroslava cu inima deschisă, hotărât să-mi fac cât mai bine treaba. Din nefericire, lucrurile n-au decurs aşa cum m-am aşteptat. Am început să joc din ce în ce mai puţin, iar rezultatele echipei au lăsat de dorit. Mai mult, strategia clubului s-a schimbat pe parcurs. Antrenorul Kereszsy mi-a explicat că va încerca să dea credit tinerilor jucători din zona Iaşului, cu noi, cei experimentaţi, existând şi cheltuieli mai mari legate de salarii, cazare şi masă. După ce mi s-a adus la cunoştinţă noua politică a clubului am înţeles că nu mai am ce căuta la Ştiinţa Miroslava, aşa că am mers şi am solicitat rezilierea înţelegerii pe cale amiabilă. Acum sunt liber de contract şi o să cântăresc mult mai bine ce o să fac din iarnă încolo.”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, Cornel Căinari.

Știința Miroslava mai are de disputat trei meciuri până la sfârșitul anului, cel de astăzi cu Ripensia, cu ASA Târgu Mureș și Dacia Unirea Brăila. Oficialii clubului însă își doresc să amâne meciurile pentru începutul anului viitor din mai multe motive.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.