CSM Politehnica Iași o va întâlni pe Dinamo București, mâine, de la ora 20:45, în cadrul etapei a XIX-a a Ligii I. Ieșenii sunt mai aproape ca niciodată de play-off după victoria contra celor de la FCSB din etapa trecută, iar cu o victorie la București, trupa lui Flavius Stoican ar ajunge la doar un punct distanță de locul șase.

Dinamo București nu trece printr-o perioadă deloc bună. Măcinată de problemele interne, pentru alb-roșii urmează o perioadă de foc, în care se va decide soarta echipei, dar și a antrenorului. Vasile Miriuță a pierdut controlul vestiarului după ce Dinamo i-a căutat în ultimele zile un înlocuitor, Ionuț Negoiță dorește să vândă cât mai rapid echipa, iar o parte dintre jucătorii importanți deja și-au găsit alte echipe(cum este cazul și lui Valentin Costache, ajuns la CFR), sau sunt pe picior de plecare, căpitanul „câinilor”, Steliano Filip dorind un transfer în afară iar Adam Nemec va pleca aproape sigur în iarnă.

CSM Politehnica Iași poate profita de perioada nefastă prin care trece Dinamo. Ieșenii se află pe locul opt în Liga I, cu 24 de puncte, la egalitate cu Dinamo, fiind în acest moment la patru puncte distanță de Astra Giurgiu, echipa de pe ultimul loc de play-off.

„Suntem concentraţi, suntem conştienţi că ne aşteaptă o partidă importantă, dar nu decisivă. Suntem conectaţi şi încrezători că vom face un meci mare. Chiar dacă Dinamo traversează o perioadă nefastă, nu ne va fi deloc uşor, însă ţin să precizez că nici lor nu le va fi deloc uşor cu noi. Putem scoate un rezultat bun, dar ne trebuie aceeaşi determinare şi convingere că suntem tot mai aproape de un rezultat măreţ”, a declarat Flavius Stoican la conferința de presă dinaintea meciului.

Antrenorul ieșenilor nu se va putea baza pe Narcis Bădic, suspendat pentru cumul de cartonașe și nici pe ugandezul Kizito, încă accidentat. Ionuț Cioinac, unul dintre cei mai importanți oameni ai echipei în meciul cu FCSB spune că ieșenii sunt motivați înaintea meciului cu Dinamo și că pot profita de problemele de la clubul din Ștefan cel Mare: „Va fi o partidă grea, însă suntem încrezători. Noi venim după succesul cu FCSB, ei după ce au pierdut cu CFR. Am demonstrat că se poate, vrem să venim cu punct sau puncte de la Dinamo, mai ales că e o situaţie grea la ei, nu ştiu câţi jucători rezistă la presiunea existentă acolo”.

Alb-albaștrii vor pleca astăzi cu avionul din Iași, urmând a se antrena la Snagov. După meciul cu Dinamo, urmează partida din deplasare cu Unirea Slobozia din optimile Cupei României, conducerea clubului luând decizia de a se antrena în localitatea ilfoveană pentru partida din data de 28 noiembrie, pentru a evita oboseala deplasărilor.

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.