Atacantul în vârstă de 33 de ani a fost decisiv pentru CSM Politehnica Iași în victoria cu 1-0 în fața Astrei Giurgiu. Intrat în minutul 63, Cristea a înscris unicul gol al partidei cinci minute mai târziu, după o centrare a lui Pedro Mendes din lovitură liberă.

Decarul Politehnicii a fost din nou esențial în acest sezon, după ce a dat golul egalizator în remiza cu FC Botoșani, 3-3. Căpitanul echipei a fost titular incontestabil până la meciul cu Astra, când Flavius Stoican a decis să-l lase pe bancă, în atac fiind aleși Jo Santos și Platini. Atacantul african a fost înlocuit de Salim Cisse în minutul 62, iar Andrei Cristea a intrat în locul lui Cătălin Ștefănescu un minut mai târziu.

Prezent în emisiunea SportMoldova, Leonida Antohi, președintele Comitetului Director al CSM Politehnica Iași, a explicat că decizia ca Andrei Cristea să vină de pe bancă a fost luată de comun acord între antrenor și fotbalist, tocmai pentru a profita de oboseala giurgiuvenilor: „Așa a fost tactica. S-a vorbit înainte, Stoican având discuții cu trei jucători. Cu Mihalache, pentru trecerea lui din fundaș în mijlocaș și cu Andrei Cristea și Salim Cisse. I-a spus lui Andrei cum vede el jocul până într-un moment, și intrând odihnit în meci, lui Andrei i-a trebuit o singură fază pentru  experiența pe care o are ca să înscrie.”

Golul care i-a adus pe ieșeni la patru puncte de play-off a venit după o centrare din lovitură liberă a lui Pedro Mendes. Mingea l-a lovit pe Claudiu Belu, iar într-o agitație totală în careu, Cristea i-a pedepsit pe oaspeți, trimițând mingea printre picioarele portarului David Lazăr.

În 16 apariții pentru CSM Politehnica Iași în acest sezon, căpitanul Andrei Cristea a înscris trei goluri și a oferit două pase de joc, în 1311 minute pe teren.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.