CSM Politehnica Iași a reușit aseară o victorie extrem de importantă în fața formației Astra Giurgiu, cele 3 puncte ținându-i pe ieșeni în continuare în lupta pentru un loc în play-off.

Pentru unul dintre locurile care asigură prezența în play-off se vor lupta, în ultimele 6 etape ale sezonului regulat, nu mai puțin de 5 echipe, despărțite în acest moment de 8 puncte. Cele mai mari șanse ar părea, la prima vedere că le-ar avea FC Botoșani, echipă clasată în acest moment pe poziția a 4-a, cu 35 de puncte. Programul moldovenilor, însă, este unul dintre cele mai grele, întâlnind în ultimele șase runde campioana Viitorul și vicecampioana FCSB, dar și alte două echipe care luptă pentru clasarea în primele șase – CSM Politehnica Iași și Astra Giurgiu, ambele meciuri, în deplasare.

Urmează FC Viitorul, campioana fiind în aceeași situație cu FC Botoșani. Echipa lui Hagi va întâlni în ultimele etape FCSB, Astra Giurgiu, FC Botoșani și CSM Politehnica Iași, ba chiar și revelația ultimelor etape, Concordia Chiajna.

Astra Giurgiu, echipă ce părea a-și reveni după victoria cu FCSB, a pierdut la Iași și acum are din nou mari emoții în ceea ce privește calificarea în play-off. Giurgiuvenii au patru meciuri extrem de dificile, cu FC Botoșani, Viitorul, CFR Cluj și Dinamo și vor sta, cu siguranță și la mâna rezultatelor contracandidatelor. Astfel poate fi explicată și frustrarea acestora de după meciul din Copou, atunci când jucătorii lui Edi Iordănescu au rupt o ușă la stadionul Emil Alexandrescu.

Cu o victorie în această seară împotriva echipei din Sf. Gheorghe, Dinamo București poate sta doar la mâna ei în finalul sezonului regulat. Câinii joacă acasă cele mai grele partide, cu FC FCSB și CS U Craiova, iar meciul care poate fi decisiv, împotriva Astrei se dispută în ultima etapă. Mai rămân meciurile cu FC Voluntari, Timișoara și Chiajna, dar, nici acestea nu sunt meciuri înaintea cărora bucureștenii își pot trece dinainte cele 3 puncte în cont.

Ultima în acest moment în clasamentul celor cinci, CSM Politehnica Iași, poate fi gruparea care să profite de propriul program, dar și de programul celorlalte echipe, care își vor fura puncte între ele în ultimele 6 runde. Alb-albaștrii au terminat seria de foc CFR – FCSB – Dinamo – Astra, iar acum au cel mai lejer program dintre echipele care luptă pentru play-off. Ieșenii joacă acasă cu FC Botoșani și Viitorul, iar din partidele cu Sepsi, Juventus și FC Voluntari nu au voie să piardă mai mult de 2 puncte. Ar mai rămâne întâlnirea cu Ionuț Popa de la Timișoara, dar cu siguranță putem spune că alb-albaștrii au șanse mari de a obține o clasare istorică în primele 6 echipe în acest sezon. Golul lui Andrei Cristea de aseară ar putea fi decisiv pentru o nouă filă de istorie scrisă de alb-albaștri, după calificarea în Europa League, de acum două sezoane.

Programul celor cinci formații:

FC Botoșani – FC FCSB (a), Astra Giurgiu (d), Juventus București (a), CSM Politehnica Iași (d), Viitorul (d), Gaz Metan Mediaș (a)

Viitorul – Concordia Chiajna (a), FC FCSB (d), Astra Giurgiu (a), Juventus București (d), FC Botoșani (a), CSM Politehnica Iași (d)

Astra Giurgiu – Juventus București (d), FC Botoșani (a), Viitorul (d), Gaz Metan Mediaș (a), CFR Cluj (d), Dinamo București (a)

Dinamo București – FC Voluntari (a), ACS Poli Timișoara (d), CSU Craiova (a), Concordia Chiajna (d), FC FCSB (a), Astra Giurgiu (d)

CSM Politehnica Iași – Sepsi (d), Juventus București (a), FC Voluntari (d), FC Botoșani (a), ACS Poli Timișoara (d), Viitorul (a)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.