După eliminarea din meciul cu Dinamo, pierdut de CSM Politehnica Iași cu 1-2, Ionuț Cioinac a fost aspru sancționat de către Comisia de Disciplină a FRF, cu patru etape de suspendare, dar și cu amendă de 5000 de lei. De asemenea, și antrenorul secund Eugen Trică a fos sancționat cu cinci etape de suspendare pentru că a plecat la vestiar în timpul jocului, fiind și el amendat cu 4300 de lei.

Ionuț Cioinac a fost eliminat în minutul 50 după ce Salomao a căzut în careu iar centralul a arătat penalty. Atunci, mijlocașul Politehnicii a izbucnit în fața arbitrului, care i-a acordat în jumătate de minut două cartonșe galbene pentru proteste. Imediat după meci, iritat de prestația arbitrului Sebastian Colțescu, Cioinac a avut și un atac direct la viața personală a acestuia, spunând că „a avut două tentative de omor și nu mai gândește”.

Pentru cartonașul roșu și aceste declarații, Cioinac a fost suspendat patru etape și amendat, iar clubul CSM Politehnica Iași va lua măsuri asupra jucătorului. “Va fi cu siguranţă penalizat, pentru că, indiferent ce se întâmplă pe teren, a fost o declaraţie care nu îmi place. A vorbit despre viaţa omului. Indiferent că e fotbal sau e altă meserie, nu-mi place ca jucătorii mei să vorbească despre viaţa unui om. M-a deranjat ce a făcut şi o să am o discuţie cu el şi o să iau o decizie corectă în ceea ce priveşte această situaţie”, a spus Flavius Stoican, antrenorul ieșenilor, pentru Digi Sport Matinal.

Informația a fost confirmată și de către președintele clubului din Copou, Adrian Ambrosie: „Avem un regulament de ordine interioară care face referire la evenimente de acest fel, iar jucătorul va fi sancționat conform acestuia.” Ambrosie a mai precizat că: „Nu am luat o decizie în privința celui care va plăti amenda primită de la FRF. Trebuie să ne întâlnim cu jucătorii și vom decide împreună”.

În prelungirile meciului, și Cosmin Frăsinescu a fost eliminat pentru cumul de cartonașe, el ispășindu-și pedeapsa în meciul de cupă cu Unirea Slobozia. Ionuț Cioinac va rata restul anului calendaristic, fiind eligibil pentru joc abia în februarie anul viitor.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.