CSM Politehnica Iași a învins ieri, în optimile Cupei României, în deplasare la formația de liga a III-a, Unirea Slobozia, cu scorul de 2-0, însă moldovenii au pierdut unul dintre jucătorii de bază ai echipei. Portarul Ivan Kelava s-a accidentat grav la umăr în minutul 88 și nu a putut continua meciul.

Cum Politehnica a efectuat toate schimbările disponibile, locul între buturi a fost luat de către un jucător de câmp, Narcis Bădic.

Kelava a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia, unde a fost supus unei proceduri de repunere a articulației umărului drept.

Acesta va avea nevoie de trei săptămâni de recuperare, însă nu va mai juca în acest an calendarisic. „După ce a prins acea minge în minutul 88, a căzut și a venit adversarul peste el. A simțit o presiune în umăr și nu a mai putut continua. Ivan se simte mai bine acum. Nu cred că va mai juca în acest an. Antrenamentele le vom relua pe data de 5 ianuarie, atunci cred că va fi și el prezent.”, a declarat Adrian Ambrosie, președintele clubului din Copou.

Deși a câștigat meciul și a reușit calificarea în sferturi, Politehnica a avut probleme încă din primul minut al jocului. Pe o ploaie puternică, terenul a fost îmbibat cu apă, existând multe porțiuni de iarbă unde s-au format bălți. „A fost imposibil să practici fotbal. O sugestie ar fi să se joace această fază de Cupa României mai devreme. Să ne gândim că ar fi putut fi zăpadă în perioada asta. Jucăm cu echipe mici care nu au condiții pentru vreme dificilă și mereu au fost probleme pe terenuri proaste în acestă perioadă. Teama jucătorilor a fost să nu se accidenteze din cauza terenului și a adversarului, care a intrat foarte urât. De exemplu, pe Qaka l-am schimbat pentru că nu mai putea de frig, chiar el a spus că nu mai putea să alerge, era înghețat bocnă.”, a continuat Adrian Ambrosie.

Iașul a fost prima echipă calificată în sferturile Cupei României ieri, urmând apoi Craiova și FC Botoșani. Au mai rămas cinci meciuri de disputat, ultimul fiind mâine, între Poli Timișoara și FCSB.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.