Fotbalistul Iașului, Kamer Qaka,  trece prin cea mai bună perioadă a carierei sale. Cu evoluții foarte bune în tricoul alb-albastru, albanezul a fost convocat în premieră la naționala țării sale pentru amicalul cu Turcia de către selecționerul Christian Panucci. Într-un interviu dat publicației nordice, Verdens Gang, Qaka a vorbit despre mutarea în România și despre punctul culminant al carierei sale, convocarea la națională.

Qaka s-a născut în Kosovo, pe 11 aprilie 1995, iar la vârsta de doi ani familia s-a mutat în Norvegia, într-un mic orășel numit Brandbu. În 2010 și-a făcut debutul în fotbalul profesionist pentru Valeranga, într-un meci de cupă, unde a și marcat, devenind cel mai tânăr marcator al echipei. De-a lungul anilor a mai trecut pe la diverse echipe din țara adoptivă, iar în 2016 a semnat cu Kristiansund, în liga a doua norvegiană. A reușit promovarea în primul eșalon și a fost numit cel mai bun jucător al ligii secunde. Însă, în vara acestui an, Qaka a părăsit campionatul Norvegiei și a semnat cu CSM Politehnica Iași.

Acum câteva zile, Kamer Qaka a primit cel mai important telefon al carierei: ” “Am plâns timp de 20 de minute atunci când am aflat. Am fost șocat. În copilărie, idolii mei au jucat pentru Albania. Nici nu-mi găsesc cuvintele acum. Sunt încă surprins(…)” a declarat Qaka momentul convocării la națională, potrivit publicației norvegieie Nettavisen.no.

Tabloidul norvegian Verdens Gang a publicat un mic interviu cu fotbalistul Politehnicii, unde a afirmat că în vara acestui an a făcut cea mai bună alegere din viața sa: ”Totul este fantastic, este bine aici. Mă bucur că am părăsit Norvegia. Nu este modul meu de joc, îmi place să practic un fotbal frumos. Cea mai bună decizie pe care am făcut-o vreodată în viața mea a fost să vin în România.”

Însă, chiar dacă fanii Politehnicii se bucură că au un jucător de națională europeană, Qaka nu se gândește să petreacă foarte mult timp la Iași, primind oferte de la echipe tari din cupele europene: ” Știu că pot da mult mai mult. Oamenii vor fi șocați. Există multe cluburi minunate care mă urmăresc, care sunt în Liga Campionilor. Am întâlnit unele dintre ele în România, pentru a vedea dacă se va întâmpla ceva în ianuarie sau în vara următoare. Dar acum sunt foarte, foarte fericit. Cei care nu cred în abilitățile mele, să vadă jocul împotriva Turciei. Sau ar prefera să nu-l vadă, dar cel care râde ultimul râde mai bine. Nu-i așa?”

Albania a ratat calificarea la Cupa Mondială de anul viitor, iar noul selecționer, Christian Panucci, vrea să reorganizeze din plin echipa. Acesta a convocat mai mulți jucători pentru prima dată în cariera lor de când a devenit selecționer. Pe 13 noiembrie, de la ora 19:30, Kamer Qaka poate debuta în tricoul Albaniei împotriva selecționatei lui Mircea Lucescu.

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.