După înfrângerea de pe terenul Dunării Călărași, antrenorul Științei Miroslava, Cristi Ungureanu, a fost demis din cauza rezultatelor slabe din acest sezon de Liga a II-a, ieșenii ocupând locul 17, retrogradabil.

Postul de antrenor principal a fost ocupat foarte rapid de către Adrian Kereszy, fost antrenor secund la Poli Iași, titulatură pe care a avut-o timp de patru ani. Kereszy îl va avea secund la Miroslava pe Liviu Petrache, iar în perioada următoare va coopta în staff şi un antrenor cu portarii.

Contactat de către SportMoldova, Adrian Kereszy a spus că se simte încrezător, îi place foarte mult ce a găsit la Miroslava și speră să îndeplinească obiectivul stabilit de oficiali pâna la sfârșitul sezonului: “Este greu, dar este o nouă provocare. Sunt conștient că nu va fi atât de ușor, dar încercăm să reglăm lucrurile cât mai repede. Obiectivul trasat a fost de a menține echipa în Liga secundă. Nu e imposibil, se poate, dar va fi mult de muncă. Am avut chiar astăzi după amiază primul antrenament și sunt fericit de ce am găsit. O bună parte din jucători îi cunoșteam deja, ăsta e un avantaj. Am acceptat venirea mea aici pentru că mare parte din jucătorii de aici sunt foarte tineri. Pentru mine e o plăcere să antrenez jucători tineri. Îi poți modela mai ușor. Poți face un stil propriu de joc. Eu cred că o să fie bine. Vom munci mult și vom realiza o echipă care va avea un joc plăcut.”

Știința Miroslava și-a aflat astăzi adversarul din Cupa României. Ieșenii vor face deplasarea la Cluj, acolo unde vor întâlni Universitatea Cluj, echipă ce  a promovat în Liga a III-a și țintește spre Liga secundă în sezonul viitor: “ Chiar mă bucur că jucăm cu o echipă de tradiție, foarte iubită, cea mai iubită din zona Clujului. Jucăm pe un teren foarte bun, atmosfera o să fie frumoasă și sper ca la final echipa din Liga superioară să câștige. Ne dorim să mergem mai departe pentru că ar fi o lovitură fantastică de imagine pentru o comună ca Miroslava, pentru fanii noștri. O să tratăm meciul cu foarte mare atenție pentru a ne califica.”

Următorul meci al celor de la Știința Miroslava este contra Olimpiei Satu Mare, acasă, pe stadionul Uricani, de la ora 11:00, sâmbătă: “Încercăm să câștigăm toate meciurile, ne dorim foarte mult asta, avem nevoie de moral, de puncte, de susținerea celor care vin la meci. Vrem să facem un meci bun și să începem cu dreptul.”

Adrian Kereszy are în palmares două promovări în Divizia B cu echipele ale clubului din Iasi si anume, Poli-Unirea, în 2002, şi cu Poli II, în 2006. El a mai antrenat și echipa din Pașcani, în februarie 2013 fiind coptat în stafful tehnic al echipei din Copou. În acești patru ani, el a fost alături  de  Liviu Ciobotariu, Marius Lăcătuş, Ionuţ Chirilă, Costel Enache, Nicolo Napoli, Eugen Neagoe şi Flavius Stoican.

 

Răzvan Scutariu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.