În etapa a VII-a a Ligii naționale de handbal masculin, HC Vaslui primește vizita celor de la HC Odorheiu Secuiesc, astăzi, de la ra 18:30.

Vasluienii vin acasă după o înfrângere usturătoare în deplasare împotriva celor de la Potaissa Turda, 33-20, aflându-se acum pe locul 9 în Liga Zimbrilor, la egalitate de puncte cu locul 8, CSM București, dar cu un golaveraj mai slab. HC Odorhei a remizat etapa trecută cu AHC Dunărea Călărași, scor 24 – 24 și se află pe locul 5 în clasament.

Moldovenii antrenați de Sandu Iacob și Alexandru Axinte au câștigat toate partidele de acasă în acest sezon, în timp ce HC Odorhei, antrenați de Dragan Djukics( care este și managereul Muntenegrului) a pierdut ambele meciuri disputate în deplasare. Marele atu al echipei vasluiene este handbalistul de 27 de ani, Gabriel Bujor. Născut la Tecuci, Bujor împarte prima poziție în clasamentul golgheterilor din Liga Zimbrilor cu Pierre Ragot(HCM Baia Mare), ambii având câte 41 de goluri înscrise. Alexandru Farcaș este al doilea cel mai bun marcator al vasluienilor, cu 31 de puncte reușite.

Întâlnirile precedene cu HC Odorhei au fost foarte grele pentru vasluieni. Din șapte partide jucate, aceștia au câștigat doar o singură dată, acum aproape un an de zile venind prima victorie în tabăra vasluiană, 31-26.

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.