În urma tragerii la sorți susținută ieri, la Casa Fotbalului, pentru șaisprezecimile Cupei României, formația Aerostar Bacău va juca împotriva echipei antrenate de Vasile Miriuță, Dinamo București. Cum “aviatorii” sunt echipa mai slab cotată, aceștia vor avea avantajul terenului propriu în duelul cu bucureștenii.

Cea mai mare problemă pentru băcăuani o reprezintă terenul de joc. Oaspeții își doresc să joace meciul în fața propriilor suporteri, pe stadionul Letea. Problema este că stadionul nu are nocturnă, iar în cazul în care partida va fi televizată la o oră care impune o instalație de iluminat corespunzătoare, meciul va trebui să aibă parte într-o altă locație, cel mai probabil la Piatra Neamț. O situație asemănătoare cu cea de la Suceava, de anul trecut. Foresta era programată să joace cu FCSB, iar cum meciul ar fi fost televizat, sucevenii au trebuit să instaleze cât mai rapid o instalație de nocturnă provizorie.

Prezent în emisiunea Sport Total FM, președintele “aviatorilor”, Valerian Voicu, a declarat că și-a dorit să joace cu Dinamo, mai ales pentru că reprezintă un brand: “Chiar mă bucur că jucăm cu Dinamo. Încercăm să vorbim la Piatra Neamț, vom vedea care sunt condițiile. Mi-am dorit-o pe Dinamo ca adversară. Cred că e un brand, o echipă foarte bună cu jucători foarte buni. Avem parte de sprijin din partea autorităților locale, nu e suficient pentru a susține echipa în Liga a II-a, dar sperăm ca la anul să se îmbunătățească lucrurile.”

Aerostar Bacău se află pe locul trei în Liga a III-a, Seria 1, cu 15 puncte în 7 partide, la distanță de doar două puncte de liderul Oțelul Galați. Dinamo se află pe șapte în clasamentul Ligii I, cu 17 puncte în 13 etape.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.