Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, își dorește ca instituția pe care o conduce să susțină financiar echipa de handbal masculin CS Politehnica Iași.

Deși handbaliștii ieșeni au intrat în a cincea lună de când nu și-au primit salariile, echipa s-a reunit în această săptămână și efectuează câte două antrenamente pe zi pentru a se pregăti pentru următoarele meciuri. Antrenorul echipei, Florin Spiridon, a rămas fără unul dintre cei mai buni jucători, Capotă plecând la CSM Făgăraș în această iarnă. Însă cel mai prolific marcator al echipei, Vancea a rămas și el în lot, în ciuda ofertelor tentante de a părăsi echipa. La reunire, antrenorul a găsit 14 jucători, Săulescu fiind învoit până astăzi. Și veteranul Florin Dimofte a revenit la echipă, cel puțin până la sfârșitul sezonului.

La începutul sezonului, Primăria Iași a redus bugetul pentru handbalul masculin la jumătate decât ar fi  avut nevoie echipa pentru a rămâne în primul eșalon. Sportivii sunt nemulțumiți, dar încrezători că echipa va fi preluata de CJI și că-și vor primi drepturile bănești cât mai curând.

„Consiliul Judeţean a vrut încă de acum un an să preia formaţia masculină de handbal Politehnica Iaşi, dar abia în noiembrie 2017 a apărut legea prin care Consiliile Judeţene să poată să susțină sportul. Ne străduim acum să găsim forma legală prin care să ne putem asocia cu CS Politehnica Iaşi. Cred că într-o lună, cel mult două, colaborarea va fi realizată conform regulilor”, a declarat Maricel Popa. Președintele CJI a vorbit apoi și despre salvarea echipei de handbal a orașului: „Vreau să demonstrăm cu echipa de handbal că o preluăm într-un moment foarte dificil şi o vom duce până în cupele europene. Iaşul merită o echipă de handbal care să-l reprezinte la cel mai înalt nivel. Nu luăm echipa pentru un an, ci pe termen lung, în care să putem construi temeinic.”, a declarat pentru Ziarul Evenimentul.

CS Politehnica Iași ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii Naționale de handbal masculin, cu doar patru puncte în 15 etape. Pe 2 decembrie, ieșenii au obținut primul punct al sezonului, după egalul cu CSM Făgăraș(25-25), iar în etapa viitoare, jucătorii lui Florin Spiridon au câștigat pe teren propriu cu Minaur Baia Mare(28-24).

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.