Formația de baschet masculin Politehnica Iași a câștigat meciul din etapa a 17-a a Ligii I de baschet, faza semifinală, împotriva celor de la Rapid București, cu scorul de 91 la 76.

Elevii antrenorului John Tsirogiannis au făcut spectacol în fața celor peste 1000 de suporteri ieșeni, meciul având loc la Sala Polivalentă din Iași.

Victoria contra Rapidului reprezintă a patra din tot atâtea meciuri jucate de moldoveni în faza semifinala a Ligii I de baschet masculin. Cu această victorie, șansele ieșenilor de a ajunge în ultimele patru echipe ce se vor lupta pentru promovare au crescut considerabil. Înainte de acest meci, Rapid ocupa locul al doilea în clasament, cu 10 puncte adunate, în timp ce Poli Iași era pe locul 5, cu 9 puncte.

Scorul înregistrat la sfarșitul meciului a fost de 91 la 76 (22-18;25-21;24-17;20-20), cei mai buni marcatori fiind Jones, cu 29 de puncte, Rosu- 15 puncte, Vatra- 11 puncte și Țîbîrnă cu 10 puncte.

Următorul meci al ieșenilor va fi contra ocupantei primului loc din Liga I, Timba Timișoara. Partida va avea loc pe data de 26 martie la Sala Polivalentă din Iași.  

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.