Echipa antrenată de Cristi Popovici, Foresta Suceava, a pierdut etapa trecută a Ligii secunde meciul din deplasare contra celor de la Chindia Târgovişte cu scorul de 2 la 1. Bucovinenii au deschis scorul şi dominau meciul până în minutul 56 când arbitrul partidei, Nicolae Cătălin Botaş, l-a eliminat pe Dudu Drugă. Chindia a obținut şi o lovitură liberă din care a egalat, ca mai apoi să închidă tabela la scorul de 2 la 1.

Supărat pe arbitraj şi pe rezultatul înregistrat la final, Cristi Popovici i-a atacat foarte dur pe arbitrii partidei, menționând ca ar fi fost o viciere de rezultat: „Din punctul meu de vedere, echipa a jucat foarte bine astăzi, iar rezultatul este nemeritat. Este clar că a fost viciere de rezultat din partea arbitrilor, deoarece nu-i posibil să-ţi elimine direct un jucător, când Drugă a dat pasă la portar. Sunt foarte nemulţumit că doi arbitri şi-au bătut joc de noi şi de munca noastră, şi astfel ne-am întors cu 10-15 ani în urmă, cu arbitraje ce fac totul pentru a câştiga echipa care trebuie. Ne-au furat arbitrii şi asta a văzut-o o ţară întreagă, nu se poate să conduci cu 1-0 şi spre minutul 60 să primeşti roşu în această manieră, iar din acea fază să primeşti gol şi să joci în zece oameni.”, a declarat tehnicianul sucevenilor, citat de Monitorul de Suceava.

Mai mult, conducerea clubului din Areni a depus memoriu la Comisia Centrală de Arbitraj prin care cere sancțiuni pentru brigada de arbitri ce a condus meciul: “În opinia noastră, arbitrul Nicolae Cătălin Botaș a greșit grav împotriva echipei Foresta prin arbitrajul care l-a prestat în această partidă. Totul a culminat cu faza din minutul 56, când l-a eliminat pe Dudu Drugă pentru <<oprirea unei situații clare de gol, prin piedică, în afara propriei suprafețe de pedeapsă>>,  conform celor scrise în raportul arbitrului. Am formulat acest memoriu pentru că suntem de părere că această manieră de arbitraj a provocat un mare deserviciu atât echipei Foresta, cât și imaginii arbitrajului românesc. Aceste maniere de arbitraj trebuie cenzurate și adoptate cele mai severe sancțiuni împotriva lor”, se arată în memoriul depus de clubul Foresta Suceava la CCA.

Foresta Suceava este pe locul 12 în campionat, cu 27 de puncte și nicio victorie în 2017.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.