Defensiva formației antrenată de Flavius Stoican a avut de suferit în turul campionatului. Cu 20 de goluri primite în 13 etape, Poli are a patra cea mai slabă apărare din Liga I.

Pentru a soluționa problemele de apărare, conducerea clubului l-a chemat în probe pe fundașul central leton de 25 de ani, Vitalijs Jagodinskis.

Născut la Riga, Vitalijs și-a început cariera de fotbalist în 2009, la clubul local Daugava Riga. Un an mai târziu, acesta a devenit un titular al echipei la o vârstă fragedă. În 3 sezoane, fotbalistul a jucat în peste 51 de partide în prima Ligă letonă. În ianuarie 2012 a dat probe la Dynamo Kiev, semnând un contract valabil patru ani cu formația ucraineană. A fost trimis la echipa secundă, unde a jucat 27 de partide în sezonul 2013/2014. Un an mai târziu, acesta a fost împrumutat la echipa de prima ligă ucraineană, Hoverla. A jucat acolo timp de doi ani, jucând în peste 40 de partide. În 2016, Vitalijs, rămas liber de contract, a ajuns la Diósgyőr, formație de prima ligă ungară. Acolo a jucat doar în 13 partide, fiind pus pe liber în această vară.

Jagodinskis și-a făcut debutul la națională în septembrie 2014, într-un meci contra Armeniei. De atunci, acesta a strâns 17 selecții la naționala mare, fără să marcheze nici un gol. Are și 21 de apariții în naționala U21 a țării sale, fiind ales de șase ori căpitan al naționalei.

Acesta este cotat, de către site-urile de specialitate, la 250.000 de euro. Cea mai bună cotare din cariera sa a fost de 500.000 de euro, la 23 de ani, atunci când juca la Hoverla.

Dacă va fi păstrat în lot, Vitalijs va fi al patrulea fundaș central natural din lot, după Frăsinescu, Mihalache și Moisi.

Informația a fost confirmată de președintele clubului, Adrian Ambrosie.

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.