Stadion Areni

Stadion Areni

Președintele formației Rapid CFR Suceava, Dumitru Moldovan, a declarat că începând de la anul, echipa suceveană va trece la numele de Foresta, având în vedere faptul că numele de Rapid nu este reprezentativ pentru fotbalul din județul Suceava.“Am vrut să ţinem secret până la anul, dar ni s-a aprobat de la Minister denumirea de Fotbal Club Municipal Foresta Suceava. Ne gândim să începem demersurile în luna februarie, iar proiectul pe 2016 pentru finanţare de la primărie să îl facem pe noua denumire. Dacă cei din Consiliul Local îşi vor da acordul, din vara lui 2016 vom funcţiona sub denumirea de Fotbal Club Municipal Foresta Suceava”, a spus Moldovan.

Cu schimbarea numelui formației sucevene este de acord și primarul Sucevei, cel care speră și la o promovare în Liga1. Sunt de acord cu schimbarea numelui în FCM Foresta pentru că Rapid nu spune nimic, nu este reprezentativ pentru noi, nu avem un centru feroviar puternic la Suceava. Eu aş fi dorit o variantă mai simplă, ca FCM Suceava, dar am înţeles că nu s-a reuşit. Căile Domnului sunt destul de încurcate. Noi aprobăm bugetul la începutul anului, iar denumirile de la fotbal se schimbă vara, între sezoane. Dacă schimbă numele la începutul campionatului, noi avem în derulare un contract de finanţare pe bugetul actual, care nu poate fi schimbat. Sper ca într-o zi să se poată face o sincronizare şi să se schimbe denumirea. Dacă vom şi promova în Liga 1 sigur vom găsi o soluţie”, a declarat primarul orașului Suceava.

Clubul sucevean așteaptă în aceste zile și răspunsul unui om de afaceri, care ar putea ajuta financiar echipa, alături de primărie.

Andrei LUCA

andrei.luca@sportmoldova.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.