CSM Politehnica Iași  va întâlni în etapa a XVIII-a a Ligii I liderul României, FCSB, vineri, de la ora 20:45, pe stadionul Emil Alexandrescu. Campionatul se reia după cele două săptămâni de pauză competițională, vreme în care mai mulți jucători din partea ambelor echipe au fost selecționați la echipele lor naționale.

La acest capitol lider este trupa lui Nicolae Dică. Au fost selecționați șase jucători pentru naționala mare a României, dintre care Budescu, Pintilii, Alibec și Florin Tănase au fost cei mai folosiți. Niță a jucat și el cu Turcia, rezervă apoi cu Olanda și Mihai Bălașa s-a accidentat înaintea partidei cu „Portocala Mecanică”. De altfel, și Nedelcu, Coman și Man au jucat pentru naționala U21. FCSB s-ar putea axa pe jucătorii care nu au fost plecați în aceste săptămâni în partida de vineri. Însă, având în vedere și meciul cu Viktoria Plzen de săptămâna viitoare, o parte dintre titulari ar putea fi odihniți pentru partida din Europa League.

La Iași lucrurile sunt ceva mai bune decât în tabăra adversă. Jo și Bosoi s-au reîntors la antrenamente, însă ultimul vine după o pauză de aproape două luni în care a fost operat la genunchi și cel mai probabil antrenorul Flavius Stoican nu va miza pe el vineri seară. Kamer Qaka, cel care a jucat jumătate de oră pentru naționala Albaniei la debut, a ajuns abia ieri la Iași, iar Tiago Mendes și Platini se întorc abia astăzi la antrenamente, însă nu se știe dacă vor fi utilizați din primul minut, oboseala jocurilor și deplasărilor având un cuvânt greu de spus. Cert este că ugandezul Kizito nu va fi prezent în lot pentru acest meci. „Nu pot fi mulţumit că îi voi avea la dispoziţie atât de târziu, dar asta e situaţia şi trebuie să ne descurcăm, a spus Stoican la conferința de presă înaintea meciului.

Au mai rămas mai puțin de 5000 de bilete cu o zi înainte de meci, însă suporterii au timp până mâine seară la ora 20:00 să ocupe un loc în tribuna stadionului din Copou. Cea mai mare temere a ieșenilor este ca suporterii să nu țină la acest meci cu bucureștenii: Mi-aş dori ca tot stadionul să fie de partea noastră. Spectatorii au sânge de moldoveni, iar prin jocul nostru sper să-i determinăm să uite de admiraţia pe care poate o au pentru FCSB”, a adăugat antrenorul alb-albaștrilor.

Meciul dintre cele două formații va fi al doilea al zilei, după partida dintre Poli Timișoara și FC Botoșani, de la ora 18:00. Înainte de etapa a XVIII-a, FCSB este liderul Ligii I, cu doar un punct mai mult decât CFR Cluj. CSM Politehnica este pe locul 9, la patru puncte de ultimul loc de play-off.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.