CSM Politehnica Iași întâlnește astăzi liderul Ligii I, FCSB, de la ora 20:45, pe stadionul Emil Alexandrescu, în etapa a XVIII-a.

Ambii antrenori își doresc să câștige cele trei puncte, astfel că ne putem aștepta la un meci frumos în Copou. Flavius Stoican este încrezător că poate obține o victorie și declară că echipa lui nu se va da înapoi de la luptă: „Dorim victoria, vrem să demonstrăm că nu suntem cu nimic mai prejos decât FCSB. Chiar dacă întâlnim o echipă pe val, nu ne predăm! Vreau să batem echipa de pe primul loc! Vedem noi cum, dar îi batem”.

Ambele echipe au probleme de lot înaintea partidei. Kizito, Platini și Tiago Mendes nu vor fi apți de joc, iar de partea adversă, Romario Benzar nu va fi folosit, iar Mihai Bălașa, care s-a accidentat la națională, se simte mai bine și va fi folosit în meciul de astăzi.

Antrenorul bucureștenilor, Nicolae Dică, a avut multe cuvinte de laudă la adresa ieșenilor pentru jocul plăcut prestat în acest sezon: „Întâlnim mâine o echipă bună a Ligii I, o echipă cu jucători cu experiență, care face un presing avansat, care nu se ferește de posesie și nu refuză jocul. De aceea consider că ne așteaptă un meci foarte greu mâine la Iași. În plus, și când eram secund la Steaua aveam problema asta a rezultatului în campionat după meciurile naționalei. Nu reușeam să câștigăm când veneam după această pauză prilejuită de meciurile naționalei. Dar sper ca mâine să spargem acest ghinion și să reușim să câștigăm. Iași are jucători cu calitate de la mijloc în sus, mă refer la Andrei Cristea, la Jo Santos, la Platini, la Pedro Mendes. Sunt jucători care pot face diferența în duelurile unu contra unu. Ei trec printr-un moment foarte bun, chiar dacă au pierdut meciul cu CFR Cluj.”

FCSB are o problemă după jocurile disputate după meciurile naționalelor. După meciurile României cu Armenia și Muntenegru, a urmat înfrângerea cu Viitorul Constanța, iar după meciurile contra Kazahstanului și Danemarcei, a urmat egalul cu FC Voluntari.

În ultima întâlnire dintre cele două formații scorul a fost 1-1, după ce Platini a deschis scorul în minutul 9, ca mai apoi Harlem Gnohere să înscrie golul egalizator. În ultimele cinci partide, FCSB a câștigat de două ori, restul meciurilor fiind terminate la același scor, 1-1. Ultima dată când ieșenii au câștigat a fost în februarie 2008,  când echipele încă se numeau Poli Iași și Steaua, iar Nicolae Dică se afla în tricoul roș-albaștrilor.

Oficialii ieșeni au declarat că au mai rămas 1000 de bilete disponibile în peluze pentru meciul de diseară.

Formații posibile:

CSM: Kelava – Sin, Mihalache, Frăsinescu, Bădic – Cioinac, Qaka – Jo, Pedro, Panţîru – Cristea.

FCSB: Niţă – Bălaşa, Larie, Planic, Momcilovic – Nedelcu, Morais – Man, Budescu, Teixeira – Alibec.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.