Naționala României de handbal masculin va susține două cantonamente în decembrie și ianuarie, fiind programate și două turnee amicale la Călărași și în Elveția.

Primul stagiu de pregătire va avea loc în Barcelona, între 18-23 decembrie, unde au fost chemați 21 de jucători. Printre cei selecționați se numără și frații Bujor, Mihai și Gabriel, de la HC Vaslui, dar și interul stânga, Gabriel Burlacu(foto), de la CSU Suceava. Gabriel Bujor este al doilea cel mai bun marcator al Ligii Zimbrilor, cu 67 de goluri date, fiind până etapa trecută lider al clasamentului golgheterilor.

La finalul lunii decembrie, România va susține primul turneu amical, în Elveția, contra tării gazde, Serbia și Rusia. Al doilea stagiu de pregătire se va susține între 1 și 4 ianuarie, la Călărași. Acolo au fost chemați un alt lot de jucători spre deosebire de turneul din Elveția. Bogdan Baican și Daniel Bobeică, ambii de la Suceava, vor face deplasarea la Călărași în prima lună a anului viitor.

Din partea echipei Politehnica Iași nu a fost chemat vreun jucăor, deși interul stânga Ciprian Vancea a înscris 56 de goluri pentru alb-albaștri în actuala stagiune.

Campionatul de handbal masculin se va întrerupe după 14 decembrie și se va relua pe 1 ianuarie. CSU Suceava se află pe locul 13 iar HC Vaslui pe 10, la cinci puncte distanță de ultimul loc de play-off. Poli Iași rămâne fără nici un punct câștigat în 11 etape și ocupă ultimul loc în clasament.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.