Irina Glibko

Irina Glibko

Echipa de handbal feminin, HCM Roman, a terminat sezonul 2014-2015 pe poziția a 4-a a Diviziei Naționale și s-a calificat în Cupa EHF. Pentru a avea o participare cât mai lungă în cupele europene și pentru a termina pe o poziție poate chiar mai bună decât în sezonul precedent în liga națională, oficialii echipei romașcane au terminat deja campania de achiziții. La Roman, au sosit Andreea Evescu (Neptun Constanţa), fostă şi la Oltchim, şi Irina Glibko (CSM Bucureşti). HCM a mai adus-o pe Andreea Dincu (CSM Ploieşti, extremă dreapta) şi Ionela Ciobanu  (CNE Rm. Vâlcea, extremă dreapta), ultima sub formă de împrumut, formația nemțeană având dreptul de a o cumpăra la sfârşitul sezonului. De asemenea, la echipă va reveni portarul Tereza Pâslaru, după ce a stat un sezon datorită concediului natal.
Antrenorul Florentin Pera şi-a prelungit contractul pe încă doi ani.

HCM Roman s-a despărțit de 6 jucătoare: Mihalschi, Băbeanu, Horăbeţ, Genkova, Crap şi Vişan. “Ne propunem un sezon cel puţin la fel de reuşit ca şi ultimul. În ediţia de campionat 2014-2015 am avut rezultate foarte bune, le putem cataloga istorice pentru echipa noastră, având în vedere locul 4 obţinut la final, cel mai bun all-time. A fost un sezon în care am acumulat foarte multă experienţă, atât pe plan intern, cât şi în cupele europene. În faţa echipelor de top, unele meciuri au fost la limită. Acelaşi lucru ne propunem şi pentru sezonul următor, să fim o formaţie ambiţioasă, dârză”, a declarat Lucian Micu, preşedintele echipei HCM Roman.

Echipa antrenată de Florentin Pera a fost invitată de campioana Ungariei, Ferencvaros, la un turneu în Budapesta, în perioada 15-16 august, alături de Podravka şi MKS Lublin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.