Antrenament CSMS Iași

Antrenament CSMS Iași

Dacă sezonul trecut a fost unul foarte dificil, având în vedere faptul că au retrogradat 6 echipe, următorul va fi unul poate cel puțin la fel de greu, fiind primul din istoria Ligii 1 în care se va juca în sistemul play-off – play-out. Astfel, ieșenii au nevoie de întăriri în continuare, trei fotbaliști foarte importanți din sezonul trecut părăsind deja Copoul. Este vorba despre Onduku, Ciucur și Plămadă, ultimilor doi expirându-le împrumuturile la Iași.
În poartă, CSMS stă foarte bine, Grahovac fiind unul dintre cei mai buni portari din Liga 1 în sezonul recent încheiat, iar Caparco este portarul pe care te poți baza oricând, dacă ne amintim, de exemplu, de meciul de la Chiajna, împotriva Viitorului. Al 3-lea portar este tânărul Nicușor Grecu, despre care antrenorul cu portari, Benone Dohot, are numai cuvinte de laudă.

Partea dreaptă a defensivei a fost asigurată, după ce Ionuț Voicu a semnat pe doi ani cu Iașiul, iar Bosoi a fost fotbalistul care și-a făcut treaba cât de bine a putut de fiecare dată când s-a apelat la el. În centrul apărării, în schimb, apar primele probleme, după plecarea lui Plămadă. Mihalache și Ciucă sunt singurii jucători cu experiență, al doilea jucând doar câteva finaluri de partidă în 2014-2015. În lotul antrenat de Nicolo Napoli, pe postul de fundaș central se mai regăsește tânărul Moisi, iar Crețu ar putea fi și el trecut din nou pe acest post, având în vedere că Mitic și Enescu au format un cuplu excelent de mijlocași defensivi în retur. Pe partea stângă a apărării, Țigănașu este fotbalistul pe care se poate baza Napoli, iar Bădic îl poate înlocui cu succes, dacă va scăpa de ghinioanele accidentărilor din ultima vreme.

Partea dreaptă a mijlocului terenului este descoperită, după plecarea lui Ciucur, dar se încearcă aducerea unor fotbaliști noi pentru acest post. Este vorba de Rareș Takacs, care este deja în probe în Copou, iar președintele Florin Prunea este în discuții și cu Nuno Viveiros, fotbalist care a mai evoluat la Iași, pentru Politehnica. În centru, în afara celor doi amintiți mai sus, Mitic și Enescu, se mai regăsesc Adrian Olah și Vasile Gheorghe, ultimul fiind transferat în această vară la Iași și care va fi folosit, cel mai probabil, în spatele atacantului. Pe partea stângă, în afara lui Țigănașu și Bădic, fotbaliști care pot evolua și în linia mediană, îi mai regăsim pe Bole, care a făcut un retur destul de bun, dar care se pregătește deocamdată separat, din cauza unei accidentări și pe Coșereanu, căruia nu i-a fost prelungit contractul deocamdată.

Oficialii grupării ieșene sunt și în căutarea unui atacant, acest post fiind acoperit doar de Golubovic și tinerii Boiciuc și Crengăniș. Liviu Mihai se află și el pe lista jucătorilor cărora nu li s-au prelungit contractele, alături de Olah și Coșereanu.
“Joi plecăm din Iaşi, vineri zburăm spre Turcia. Până atunci, sper să concretizez câteva dintre tratativele pe care le port pentru întărirea echipei. Totodată, împreună cu Nicolo, vom definitiva lista jucătorilor cărora nu le vom mai prelungi contractul, astfel încât antrenorul să poată avea la dispoziţie în cantonament jucătorii pe care se va baza în campionatul viitor”, a declarat Florin Prunea.

Așa cum am anunțat și zilele trecute, oficialii clubului se află în tratative cu mai mulți fotbaliști, printre care Răzvan Tincu, Cosmin Frăsinescu, Nuno Viveiros, Azdren Llullaku şi Sabrin Sburlea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.