Stadionul Ceahlăul

Stadionul Ceahlăul

Retrogradată în Liga a II-a la finalul sezonului trecut, formația Ceahlăul Piatra Neamț pare să aibă continuitate. Plină de datorii, fără utilități la baza de pregătire și fără antrenor, echipa nemțeană s-a înscris în campionatul ligii secunde de fotbal. După înscrierea în cel de-al doilea eșalon valoric, oficialii grupării moldave au transmis un mesaj clar suporterilor: Ceahlăul nu moare!!!

Pe lângă acest prim pas făcut, conducătorii pietreni au în plan și rezolvarea celorlalte probleme existente.

Acoperirea datoriilor

Acest capitol este prioritar pentru moldoveni, care caută în zonă un om de afaceri care să vină lângă principalul finanțator, Angelo Massone. „Acel om deosebit ne-ar putea fi alături şi ne-ar ajuta să recâştigăm sprijinul oraşului, dar totul depinde de o întâlnire pe care o vom avea peste câteva săptămâni şi de planul de măsuri pe care îl vom adopta”, a declarat Ioan Mironaș, directorul executiv al FC Ceahlăul.

O altă soluție a moldovenilor pentru a face rost de bani este vânzarea de jucători. „Pe plan intern nu sunt bani pentru transferuri, aţi văzut că şi Steaua a cumpărat de 900.000 de euro şi a vândut de un milion. Acţionarul majoritar a spus că Ceahlăul nu va da jucători gratis şi acum face demersuri prin Italia şi Anglia pentru ca, probabil la sfârşitul lunii, trei-patru jucători să dea probe şi să obţinem un preţ bun. Luăm în considerare chiar şi împrumuturi. Pe de altă parte, după noile reguli care impun ca echipa să trimită pe teren minim doi fotbalişti sub 19 ani, va trebui să avem în lot şi cinci-şase astfel de jucători”, a mai spus Ioan Mironaș.

Rebranșarea la utilități

Fără curent electric, gaz metan și apă potabilă, nemțenii nu s-au mai putut pregăti la baza Ceahlăul, arena fiind închisă. Aceste probleme sunt însă aproape de a fi rezolvate. Sediul clubului a fost rebranșat săptămâna aceasta la gaz metan și apă, însă în continuare nu are curent electric.

Cristian Popovici, noul antrenor al Ceahlăului?

Problema antrenorului pare să le dea în continuare bătăi de cap galben-negrilor. Deși reunirea lotului era programată inițial pe 10 iulie, oficialii clubului au amânat-o din nou, pe 22 iulie, când se speră ca echipa să aibă și staff tehnic. În acest sens, șefii Ceahlăului au purtat deja discuții cu Cristian Popovici, tehnicianul grupării ASC Bacău. „Am avut o discuţie serioasă cu domnul Cristi Popovici pentru funcţia de antrenor. Nu am semnat niciun contract, dar porţile nu sunt închise, cum se spune”, a concluzionat șeful executivului nemțean. O altă variantă pentru banca tehnică a Ceahlăului este Costel Ilie, cel care tocmai și-a luat licența PRO.

Ceahlăul Piatra Neamț a retrogradat în cel de-al doilea eșalon valoric românesc după ce a încheiat sezonul trecut al Ligii I pe ultima poziție a clasamentului.

Radu Căciulă

radu.caciula@sportmoldova.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.