Considerată surpriza plăcută a campionatului, FC Botoșani a realizat câteva transferuri foarte interesante în lupta pentru accederea în play-off.

Probabil că cele mai importante decizii ale conducerii moldovene sunt repatrierea lui Cătălin Golofca de la FCSB și menținerea în tricoul roș-alb-albastru pentru încă jumătate de sezon a tânărului Olimpiu Moruțan, după ce a fost cumpărat de către echipa patronată de Gigi Becali.

Deși a început sezonul în forță pentru FC Botoșani, cu 3 goluri și 5 pase decisive, Golofca nu a reușit să se impună în formația antrenată de Nicolae Dică. În 15 partide pentru bucureșteni, Golofca a reușit să înscrie o singură dată, într-un meci de cupă cu Poli Timișoara. Acesta a fost adus înapoi la Botoșani la insistențele antrenorului Costel Enache și patronului Valeriu Iftime.

În schimb, Olimpiu Moruțan a fost cumpărat în această iarnă cu jumătate de milion de euro de către FCSB, însă a primit permisiunea patronului de a termina sezonul în tricoul moldovenilor.

Pe lângă aceste mutări foarte importante, FC Botoșani și-a asigurat serviciile fundașului stânga Florin Acsinte, venit gratis de la FC Voluntari, atacantului Mircea Axente, venind liber de contract de la Al-Faisaly, și mijlocașului Vlad Achim, împrumutat de la FCSB.

Ieri, echipa antrenată de Costel Enache l-a adus și pe fostul golgheter al Iașului, Bojan Golubovic. Bosniacul, ajuns la 34 de ani, a venit liber de contract de la Gaz Metan, pentru care a înscris trei goluri în 22 de apariții în acest sezon.

Din păcate, în această iarnă, golgheterul echipei, Laurențiu Buș, a ajuns gratis la Astra Giurgiu. Buș a marcat șapte goluri și a dat două pase decisive în 21 de meciuri. Și atacantul Daniel Popa a părăsit Moldova, întorcându-se din împrumut la Dinamo, chiar la insistențele lui Vasile Miriuță. Nigerianul Benjamin Kuku a plecat și el sub formă de împrumut până la sfârșitul sezonului la Sepsi.

FC Botoșani va pleca în cantonament în Turcia peste două zile, urmând să se întoarcă în țară pe 24 ianuarie. După 22 de etape, FC Botoșani are 35 de puncte, fiind pe locul 5 în clasamentul Ligii I, următorul meci oficial fiind pe 3 februarie, contra lui Juventus București.

 

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.