Multora dintre noi ni se pare că banii ne guvernează viața, că ne subordonează sau că ne determină să facem lucruri pe care nu ne credeam capabili să le facem. Este, oare, banul o modalitate prin intermediul căreia, noi, oamenii chiar suntem controlați atât la nivel interior, prin necesitățile noastre, cât și la nivel exterior, prin obligativitatea de a munci sau presta diverse activități pentru a beneficia de acest “motor” al lumii umane?

Fie că împrumuți bani rapid (lån hurtige penge), fie că îi câștigi ca urmare a punerii în practică a unei idei de afaceri ori prin alte modalități de generare, banii fac parte din existența noastră și sunt un element fără de care este foarte dificil să trăim. Unii oameni reușesc să stopeze într-o oarecare măsură efectele pe care le au banii asupra existenței lor, limitându-și nevoile și axându-se pe economisire, în timp ce alții se lasă subjugați de bani, devenind avari.

Pentru a evita să te lași influențat de ban trebuie să conștientizezi faptul că niciodată banul nu te poate controla dacă nu îi permiți acest lucru. Atât timp cât îi permiți, sub o formă sau alta, să te direcționeze în tot ceea ce faci, orice șansă de a te bucura de independență financiară îți este anulată. Tu controlezi banul și modul în care acesta este utilizat, așa că, acesta este punctul din care poți porni pentru a te bucura de viață la un nivel superior.

Despre bani se poate spune că sunt neutri, neputând fi catalogați în categoria “buni” sau “răi” din moment ce noi, oamenii, suntem cei care le dăm valoare. Banul este un instrument prin intermediul căruia putem să ne stabilim anumite priorități în viață, care ne oferă avantaje și care ne poate pune în situații dezavantajoase. Depinde doar de noi cum reușim să îl controlăm, pentru că din momentul în care banul este cel care ne dictează ritmul în viață, atunci ne aflăm pe o pantă.

Așa cum se menționează și pe www.penge247.dk, atât timp cât suntem în totalitate responsabili de modul în care banii sunt folosiți în tot ceea ce facem, șansele noastre de a ne bucura de o viață cât mai fericită cresc. Banii ne sunt utili în stabilirea unui anumit tip de comportament, acesta făcând diferența între oameni, ceea ce înseamnă că banul este o modalitate de diferențiere a noastră, nu una de control.

Decizia de a-ți utiliza banii într-un mod sau altul îți aparține în exclusivitate, pentru că fiecare acțiune pe care o întreprindem are că efect crearea unor posibilități în mediul care ne înconjoară. Banii noștri ne oferă posibilitatea de a oferi celorlalți oportunități pe care aceștia le pot sau nu urma; depinde de fiecare în parte dacă o să găsească șansa care să le permită să-și atingă obiectivele. De aceea, banul nu o să ne poată controla niciodată atât timp cât nu îi acordăm această permisiune!

Tu eșți singurul/singură care poți dicta termenii în care banii tăi se vor comporta, așa că, de tine depinde, în mod exclusiv, dacă viața pe care o vei trăi va fi una fericită sau nefericită. Controlează-ți banii pentru a-ți oferi posibilitatea de a-ți controla existența și nu uită că banii sunt făcuți pentru a crea oportunități favorabile pentru dezvoltarea ta, de-a lungul întregii vieți!

Leave a Reply

Your email address will not be published.