Ionuț Popa a fost cel mai iubit antrenor din Copou din mai multe motive: datorită carismei, declarațiilor, sufletului pus la antrenamente și meciuri, datorită unor rezultate la care suporterii în anumite perioade nu mai sperau, dar și pentru că mereu a dorit să lanseze tineri din zonă. Doi dintre cei pe care a reușit să îi promoveze cu succes la prima echipă și care au pus umărul la promovarea echipei în sezonul 2011/2012 au rememorat cele mai frumoase amintiri cu fostul lor antrenor.

Alexandru Crețu joacă în prezent la una dintre cele mai bune echipe din Slovenia, NK Maribor, acolo unde are 3 assist-uri în acest sezon. El a plecat de la Iași în 2017, la Olimpija Ljubljana.

”Primul contact cu Ionuț Popa l-am avut în Liga a 2-a. Știu că a preluat echipa odată cu Florin Prunea, aveam cam 17-18 ani, eu debutasem în liga secundă, dar țin minte că înainte cu patru zile de jocul de la Galați, cu Dunărea, eu eram în cantonamentul echipei de la stadion. Cum eram mai mulți jucători acolo, am vrut să facem un grătar. Nu voiam să facem petrecere, era doar să ne facem mâncare. Cred că eu eram cel mai mic. Eram cu Avrămia în cameră și tot glumeam că nea Popică nu era de acord să facem grătar la stadion. Râdeam între noi – vezi că vine nea Popică, vine nea Popică. După un timp, chiar a apărut nea Popică la stadion. Noi beam o bere, un vin – eu aveam un pahar de vin în față, dar nu exageram. El nu avea de cine să se ia, pentru că ceilalți erau mai experimentați. Era Claudiu Ionescu, fundașul stânga Iulian Vladu și alții mai experimentați. Eu fiind cel mai mic – nea Popică a luat paharu de vin, l-a mirosit si mi-a aruncat vinul între ochi – tu de mâine nu mai vii la stadion, mi-a spus. Țin minte că a doua zi m-am dus la antrenament, am început să plâng (el se comporta cu noi ca si cum era un tată). Apare nea Popică, coboară din Touareg – vine la mine furios – ți-am zis să nu mai vii la antrenament, nu mai ai ce căuta! Mi-a dat o palmă părintește peste față și m-a trimis în cameră. Apoi ședință cu echipa: avem meci important la Galați, ascultați la mine, îl chem pe Crețu la antrenament, dacă voi promiteți că bateți la Dunărea Galați. După meci, m-a chemat înapoi și m-a băgat chiar titular. După ce am promovat, am avut o perioadă mai slabă, am început dezastruos în Liga 1. După un meci la Dinamo, scor 2-5, urma cu Petrolul acasă (2-2). Nu debutasem la Liga 1 și nea Popică m-a aruncat în meci. Nu se comporta ca un antrenor, era prietenul tău, era tatăl tău, avea carisma lui”, a povestit Alexandru Crețu, pentru sportmoldova.ro.

Andrei Hergheligiu este sub contract cu CS Mioveni. După ce a plecat de la Iași, a mai jucat pentru CSU Craiova, FC Botoșani, Luceafărul Oradea și FC Hermannstadt.

”Sunt foarte trist de când am auzit vestea. Transmit condoleanțe familiei, a fost un om cu un caracter foarte mare și un antrenor care știa tot timpul să scoată ce e mai bun de la un jucător. Sunt foarte multe amintiri pe care le am cu el.  Sunt foarte fericit că am avut ocazia să lucrăm împreună. Îmi amintesc faptul că după un meci pierdut în deplasare, a doua zi am făcut patru antrenamente. De asemenea, uneori, când conducerea nu ne promitea nimic, ne dădea de la el prime de joc. Era un om extraordinar!”, a spus Hergheligiu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.