Politehnica Iași a organizat ieri o conferință de presă în care a prezentat planurile pentru noul sezon și achizițiile făcute în această vară. Una dintre ele este chiar Anton Heleșteanu (Directorul de scouting al clubului), ieșeanul care a venit acasă după ce a fost în cadrul cluburilor FCM Târgu Mureş, FC Vaslui, FC Botoşani şi Dinamo Bucureşti.

Dacă antrenorul Mihai Teja și președintele Adrian Ambrosie au declarat faptul că nu sunt foarte îngrijorați de situația financiară a clubului, problemele putând fi ținute în frâu, Heleșteanu a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește viitorul Politehnicii.

Despre colaborarea Politehnicii cu alte echipe

”Principala echipă favorită cu care ar trebui să colaborăm, este echipa a doua, pe care, din păcate, nu o avem. Noi putem comanda muzică doar acolo unde plătim. Ideal este ca pe viitor, blestemata aia de cerere sau cum Dumnezeu o cheamă, de înscriere, să fie făcută încă de pe acum! Pentru că, la anul, noi va trebui obligatoriu să avem echipă în Liga a 3-a. Nu avem o echipă favorită cu care să colaborăm, ușa este deschisă pentru oricine dorește o colaborare cu noi, în sensul în care noi să la împrumutăm jucători tineri. Pentru acest lucru, primul pas este o colaborare cu Ozana Tg. Neamț. E un club care s-a oferit să acorde jucătorilor noștri condiții favorabile de pregătire. Cunosc foarte bine condițiile de acolo. E prima echipă care și-a manifestat această dorință. Mi-aș dori ca toți jucătorii să aibă jocuri în picioare, este foarte important acest lucru, ca jucătorii să joace la Liga a 3-a, a doua și apoi la Liga 1. Un obiectiv care trebuie să fie al nostru este acela de a reuși să avem o echipă a noastră la nivel de ligă secundă. Acest lucru s-a întâmplat la un moment dat la Iași și nu aș vrea să folosesc cuvinte prea dure. A fost VÂNDUT locul, a fost VÂNDUT lui Prefab Modelu! S-a vândut locul Iașului! e o blasfemie ce s-a întâmplat atunci. Am avut șansa de a avea în liga secundă o echipă a noastră, cu foarte mulți jucători ieșeni. Ăla a fost un start ratat total! Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. VÂNDUT!Echipa asta a fost VÂNDUTĂ la Prefab Modelu. Vă dați seama unde am putut ajunge? Acest lucru nu se va mai întâmpla. Trebuie să lăsăm orgoliile (n.r. Miroslava), nu mai avem timp, trebuie să vedem interesul fotbalului ieșean, inclusiv al Miroslavei. Fac orice, sunt dispus la orice pentru ca jucătorul ieșean să joace.”, a spus Heleșteanu.

Despre jucătorii sub 21 de ani

”Mă îngrijorează foarte mult situația jucătorilor tineri, în momentul în care trec la seniori. Trebuie să avem grijă cum îi cultivăm. Situația care mă îngrijorează cel mai mult este situația jucătorilor sub 21 de ani. În momentul de față, știți foarte bine, diferența între jucătorii de 18 și 19 ani este mult mai mare decât diferența între un jucător de 26 și unul de 27 de ani. Mă îngrijorează faptul că din ceea ce am avut noi la dispoziție, nu avem din Iași niciun jucător născut în 1998. Niciunul! Asta îmi spune că o generație întreagă de jucători s-a pierdut. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple la Iași niciodată! Dintre jucătorii născuți în 1999, doar doi sunt viabili pentru a îndeplini regula în acest an. Deci, în ceea ce înseamnă segmentul 1998-1999, am fost prinși total descoperiți. Primul meu obiectiv din acest moment este ca peste doi ani să avem proprii noștri jucători. Când spun asta, nu mă refer neapărat la ieșeni, putem coopta jucători de la vârste fragede, îi putem crește în spiritul nostru, trebuie să îi învățăm ce înseamnă Politehnica Iași. Bineînțeles, ideal ar fi ca ei să fie născuți la Iași. Trebuie să încercăm cu toate forțele să jucăm la Turneul de Elită. La nivel de juniori se crează jucători, la nivel de seniori – echipe. Mă bucur că în sfârșit vom avea o bază pe Tineretului și în viitor este obligatoriu să ne calificăm la Turneul de Elită. Din păcate, ne lovim de această situație financiară, care a devenit la un moment dat cronică. Eu nu îmi permit să fiu elegant, situația va deveni nu dramatică, ci vom pune cruce. Trebuie să oprim căderea! Poate am fost puțin cam aspru, dar mie îmi plac lucrurile spuse”, a adăugat acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.