Echipa City Football Club (U15), fosta Poli Moldova, a ajuns ieri, 11 iulie 2019, acasă, după participarea la Youth Football Festival, unde a reușit calificarea în semifinală. În penultimul act, ieșenii au fost învinși de echipa națională a Ungariei, scor 0-5.

Rezultate: 

KŠK Juventus Levice (Slovacia) – CITY FC IASI 0 – 1 (0-0)
A marcat: Luca Talaba

FC Dardania Basel (Elveția) – CITY FC IASI 0 – 3 (NEPREZENTARE)

UNGARIA U15 – CITY FC Iasi 6-0 (3-0)

NARVA TRANS (Estonia) – CITY FC IASI 0 – 2 0-0)
A marcat: Tudor Plop (2)

KAPOSVÁRI LOBOGÓ FFC (Ungaria) – CITY FC IASI 4 – 1 (2-0)
A marcat: Alex Dobrea

KAPOSVÖLGYE LUE (Ungaria) – CITY FC Iasi 0 – 5 (0-3)
Au marcat: Durnea, Plop, Dobrea(2), Tabacaru

FK Jelgava (Letonia) – CITY FC Iași 0 – 2 0-0)
A marcat: Alex Dobrea (2)

UNGARIA U15 – CITY FC Iasi 5-0 (3-0)

”Calificarea în Final Four reprezintă pentru echipa City un moment onorabil, iar participarea la turneul internațional din Ungaria a reușit să-i motiveze pe jucători, să îi facă conștienți de forța pe care o au și de fotbalul curat pe care îl joacă”, au transmis reprezentanții clubului.

Unul dintre marcatorii ieșenilor de la acest turneu, Tudor Plop, a vorbit într-un interviu pentru pagina oficială a clubului:

1. Cum a fost această experiență la un turneu internațional Youth Football Festival pentru tine?

Fiind primul meu turneu internațional, aceasta deplasare în Ungaria, a fost o experiență legată de maturizare, colegialitate și dorința de a nu te da niciodată bătut. Am avut de învățat foarte multe lucruri din acest turneu și cred ca m-a schimbat foarte mult atât ca persoană, cât și ca fotbalist.

2. Ce înseamnă această experiență pentru club?

Experiența Youth Football Festival semnifică pentru clubul nostru un mare progres din toate punctele de vedere, fiind un onorabil loc în Final Four pe plan administrativ, cât și faptul că noi, jucătorii, am devenit mult mai uniți și am început să ne înțelegem mult mai bine unii pe alții, pe plan colectiv.

3. Crezi că după parcursul reușit la Youth Football Festival, se vor înscrie mai mulți copii la echipă?

Dacă vom reuși să aducem în ochii altor oameni experiența noastră din acest turneu, cel mai probabil mulți copii ar deveni interesați de a face performanță și parte din colectivul nostru.

4. Care dintre echipele cu care ați jucat ți s-a părut mai bună? Ce calități avea?

Deși pe departe cea mai bună echipă din punct de vedere al jocului și al talentului a fost Echipa Națională a Ungariei U15, mie mi-a plăcut foarte mult reprezentanta Estoniei, Narva Trans, care deși nu a avut un lot foarte strălucit, jucătorii nu au renunțat și au reușit sa ajungă în sferturi printr-un joc curat și frumos.

 5. Ce ați avut voi în plus, ca echipă, față de adversari?

Consider că ne-am diferențiat de celelalte echipe participante prin caracterul clubului nostru: nu renunțăm niciodată la visurile noastre și mergem mereu înainte cu capul sus. Totodată, am avut abilitatea de a ne adapta ușor la orice fel de condiții, de la suprafețe de teren diferite până la schimbarea întregii formații de joc pentru a combate tactica adversarilor (de la clasicul nostru sistem 4-3-3 la 5-3-2, în al doilea meci contra selecționatei Ungariei).

6. Care dintre colegii tăi a știut să vă motiveze cel mai bine?

Fiecare dintre noi a reușit să-i motiveze pe toți ceilalți prin ceva anume: un gest, o faptă, o vorbă sau chiar prin jocul său. Important este că am reușit să intrăm cu toții motivați în meciurile pe care le-am disputat, dar nu am fi reușit acest lucru fără ajutorul domnilor antrenori și al părinților prezenți, cărora le mulțumim pentru toate sacrificiile făcute pentru club!

7. Care era obiectivul tău când ai plecat? S-a schimbat ceva când ai ajuns acolo?

Obiectivul meu personal atunci când am plecat a fost să dau tot ce am mai bun în teren și să ajut echipa cât de mult pot. Din păcate, m-am accidentat la spate după al doilea meci, iar atunci obiectivul meu s-a schimbat puțin: să dau tot ce am mai bun în afara terenului. Astfel, m-am străduit cu orice altceva puteam: de la cărat apa jucătorilor până la a le oferi sfaturi și a-i motiva.

8. Ai marcat la acest turneu, cum te-ai simțit când știai că ajuți echipa astfel?

A înscrie un gol pentru echipa ta este unul dintre cele mai frumoase momente din cariera unui fotbalist, iar pentru mine a fost ca un obiectiv împlinit, că am reușit să ajut echipa cu  3 goluri, deoarece asta cere poziția de atacant.

9. Care a fost obiectivul echipei la acest turneu?

Obiectivul echipei noastre a fost, în primul rând, să verificăm aptitudinile fotbalistice ale lotului, dar și să obținem un loc cât mai bun printre cele 13 echipe participante.

10. Un mesaj pentru colegii tăi, ceva ce nu ai reușit să le spui acolo și le transmiți prin acest interviu.

Băieți, așa ca de la băiatul cu un an mai mare (cum vine vorba: eu am fost ca voi, voi n-ați fost ca mine), să știți că sunt foarte mândru de tot ce am reușit să facem împreună și de tot efortul depus de fiecare pentru a ajunge aici unde suntem. Turneul acesta a fost o maturizare pentru noi toți și cred că puteți confirma și voi după toate întâmplările în care am fost împreună: serile în care ne adunam toți într-o cameră să ne motivăm unii pe alții și ședințele tehnice în care toți eram foarte atenți ca să pricepem câte ceva. Îmi pare foarte rău că nu am putut să vă ajut mai mult în teren, dar nicio echipă nu poate sta după un jucător. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine de când sunt la echipa și 2 cuvinte mai am de spus: HAI CITY!

 11. Un mesaj pentru antrenori? Ceva ce vrei neapărat să știe în urma participării la acest turneu.

Dragi domni antrenori, țin să vă mulțumesc atât personal, cât și în numele colegilor mei, pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi la acest turneu, deoarece fără dumneavoastră nu am fi ajuns așa de sus. Vă mulțumim pentru tot timpul acordat pentru a avea grijă de noi și toate sacrificiile făcute pentru binele clubului și al jucătorilor. Noi am fost actorii, iar dumneavoastră ați fost regizorii acestui film frumos din Kaposvar. Vă mulțumim pentru tot! HAI CITY!

Interviu realizat de Lavinia Molociniuc, PR City FC Iași.

Leave a Reply

Your email address will not be published.