Politehnica Iași joacă mâine, de la ora 21.00, primul meci din noul sezon în fața propriilor suporteri, iar jucătorii și staff-ul tehnic s-au pregătit în această săptămână doar pentru a obține primele trei puncte ale noului an competițional.

Antrenorul Flavius Stoican a vorbit despre stilul tehnic de joc al adversarilor de mâine, despre stilul ofensiv al celor doi fundași laterali, dar și despre cei doi fundași centrali puternici ai Astrei. ”Au o echipă tehnică, un portar care este printre cei mai buni din România, cu un joc de picior deosebit. Noi venim cu un moral bun după meciul de la Craiova. Sunt convins că o să îi văd că au determinare, că aleargă și se ridică la ceea ce le cer eu. Nu există presiune nici pe umerii antrenorului, nici pe al jucătorilor. Există pasiune, plăcere și dorință și de aceea mă bazez pe acești băieți”, a mai declarat Flavius Stoican.

Tehnicianul ieșenilor se va putea baza în această întânire pe Rus, Moussa, și Flores, legitimați în această săptămână. ”Sunt trei jucători importanți, în care eu cred foarte mult. Rămâne de văzut pe cine mă voi baza de la începutul jocului, dar cu siguranță vor face parte din lotul de 18. Sper că putem face lucruri frumoase și să avem un start de sezon peste așteptări”, a spus Stoican.

Narcis Bădic nu se va afla în primul 18, fiind în continuare accidentat, iar pentru Cedric Mongongu, oficialii ieșeni așteaptă un răspuns din partea doctorului, acesta făcând în continuare antrenamente suplimentare. ”Sin, Zaharia și Bosoi fac parte din lot și se antrenează cot la cot. Din punct de vedere sportiv îi ofer credit lui Mongongu, doar dacă doctorul își dă acordul. Nu știu exact de ce boală suferă acum, dar sper să nu fie ceva grav. Singurul lucru de care sunt responsabil, este în cât timp îl voi aduce la forma maximă”, a mai declarat Flavius Stoican.

La conferința de presă au participat și Ionuț Panțîru și Alberto Cobrea, portarul sosit în această vară de la FC Botoșani.

”Nu avem o amintire plăcută contra lor, sper să intrăm cu aceeași atitudine ca la Craiova. Dacă vom face asta și vom gândi așa cum trebuie fazele la momentul potrivit, eu zic că vom face un rezultat bun”, a spus Ionuț Panțîru, unul dintre cei mai lăudați jucători ieșeni ai primei etape, despre care Flavius Stoican spune că trebuie să se mențină pe aceeași linie, pentru a ajunge un fotbalist care să fie căutat de echipele mari din Liga 1 și nu numai.

”Ne așteaptă un meci foarte greu, o echipă foarte bine organizată, care vine după un rezultat foarte bun. Au moralul la fel de bun ca al nostru și va fi dificil”, a declarat Cobrea, care l-a lăudat pe Denis Rusu, coechipierul său din poarta Politehnicii și a spus că această concurență va fi benefică ambilor portari.

Altfel, clubul ieșean a semnat astăzi un acord cu operatorul de jocuri de noroc- Superbet -, acesta fiind sponsorul principal al alb-albaștrilor în noul sezon.

Referitor la zvonurile din presa centrală care îl dau pe Bourceanu ca fiind una dintre țintele Politehnicii, Tibor Selymeș și Flavius Stoican au declarat că nu au avut niciun fel de discuții cu fotbalistul sau impresarul acestuia. De asemenea, cei doi au mai spus că își mai doresc un atacant și un mijlocaș de bandă. Atacantul este din prima ligă belgiană, iar oficialii ieșeni sunt dispuși să aștepte până în ultima zi de transferuri, pentru a-l convinge să se alăture grupului pregătit de Flavius Stoican.

Leave a Reply

Your email address will not be published.