Formația din Copou a reușit un nou transfer în acest sezon. Fundașul central leton(stânga, în tricou alb) în vârstă de 25 de ani, Vitalijs Jagodinskis, a semnat cu formația moldoveană un contract valabil un an de zile, după ce a fost în probe timp de câteva zile.

Vitalijs are 1,91 de metri, poate juca fundaș central și a purtat tricoul celor de la Daugava Riga, unde și-a început cariera, Dinamo Kiev şi Hoverla Ujhorod, pentru care a avut 40 de apariții în prima ligă ucraineană. Ultima formație la care a activat a fost Diósgyőr, din Ungaria, pentru ei jucând în doar 13 partide.

Jagodinskis și-a făcut debutul la națională în septembrie 2014, într-un meci contra Armeniei. De atunci, acesta a strâns 17 selecții la naționala mare, fără să marcheze nici un gol. Are și 21 de apariții în naționala U21 a țării sale, fiind ales de șase ori căpitan al naționalei.

“Are calități fizice foarte bune, plus cartea de vizită foarte interesantă, a fost și în curtea lui Dinamo Kiev. Credem că se integrează în filosofia noastră de joc. Urmează să primim rezultatele de la vizita medicală. Lui Flavius i-a plăcut foarte mult și își dorește să aibă o soluție de rezervă în cazul suspendărilor, pentru că nu putem juca mereu cu aceeași jucători fără să-i rotăm.”, a declarat președintele echipei, Adrian Ambrosie.

Conform președintelui, letonul nu va juca în următorul meci, cel cu Gaz Metan, dar cel mai probabil va fi prezent pe teren pentru meciul din Cupa României, cu FC Argeș.

Acesta este cotat la 250.000 de euro. Cea mai bună cotare din cariera sa a fost de 500.000 de euro, la 23 de ani, atunci când juca la Hoverla.

 

Răzvan Scutariu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.