CSM Politehnica Iași primește duminică, de la ora 18.00, vizita formației FC Botoșani, în etapa a VI-a a Ligii 1 de fotbal.

Este o partidă care a stârnit multe orgolii, mai ales din partea botoșănenilor în ultimii ani, dar nu este un derby, așa cum este numit de mulți, singurele derby-uri ale ieșenilor jucându-se împotriva Vasluiului, în urmă cu câțiva ani, partide care umpleau până la refuz arena din Copou. Totuși, ar trebui să vedem o tresărire de orgoliu din partea jucătorilor ieșeni din cauza faptului că nu au mai câștigat în fața oaspeților de mâine de 3 partide, dar mai ales din cauza faptului că nu au mai câștigat în Liga 1 de 5 meciuri.

CSM Politehnica nu se va putea baza pe Alexandru Crețu, scos din lot de antrenorul Nicolo Napoli din cauza faptului că nu a ajuns la o înțelegere cu președintele Florin Prunea. Cel mai probabil, antrenorul italian va renunța la formula cu 5 fundași, folosită în ultimele meciuri din Liga 1.

Echipe probabile:

CSM Politehnica: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Böle, Mitic, Ştefănescu, Ciucur – Piccioni, Cristea.
Botoşani: Iliev – Dimitrov, Plămadă, Miron, Muşat – I. Fülöp, Vaşvari, Bordeianu – M. Roman, Matulevicius, Astafei.

 

Declarații:

”Este un meci greu, împotriva unei echipe bune. Băieții trebuie să respecte ceea ce am lucrat la antrenamente și vom avea șanse să câștigăm. Suntem pe o linie bună. Din două jocuri acasă şi patru deplasări am făcut nouă puncte. Derby-ul Moldovei va fi foarte greu, însă noi vom încerca să facem un meci bun şi vom încerca să câştigăm. Băieţii sunt conştienţi de acest lucru, chiar dacă întâlnesc o echipă bună, care dă multe goluri. Nu am fost la Botoşani joi, am văzut meciul lor la televizor. Pe mine mă interesează doar jocul nostru”, a spus Nicolo Napoli.

„Statistica e de partea mea cu Iaşiul. S-a întâmplat să fie aşa. Îmi doresc ca invincibilitatea mea în faţa Iaşiului să rămână intactă. Important este ce fac băieţii pe teren. Eu sunt alături de ei pentru că sunt nişte băieţi extraordinari care muncesc, luptă. Sigur, suntem şi noi cu limitele noastre. Eu îi apreciez pe băieţi din tot sufletul pentru ceea ce fac. Clasamentul e provizoriu aşa că nu putem încă să ne facem o opinie. De fiecare dată însă întâlnirile dintre Botoşani şi Iaşi au stârnit interes, ambiţie, orgoliu, ceea ce e şi normal. Este o partidă de campionat care vine într-un moment în care noi trebuie să demonstrăm în ce ape ne scăldăm. În cazul unui rezultat bun e clar că putem emite pretenţii la mai mult, respectiv la o clasare în partea superioară. Altfel, suntem într-o poziţie care este cea mai apropiată de realitate”, a declarat Leo Grozavu, antrenorul botoșănenilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.