CSM Politehnica Iași a ajuns la al șaselea meci consecutiv fără victorie în Liga 1, după ce a pierdut cu scorul de 0-1 în fața formației FC Botoșani, în Copou.

Cele două echipe au început meciul prudent, iar Andrei Cristea a pus în pericol pentru prima dată poarta adversă în minutul 11, dar șutul său a fost reținut de Iliev. Oaspeții au marcat singurul gol al meciului 5 minute mai târziu, prin Fulop, după ce Alexandru Ciucur a greșit inexplicabil în preajma propriului careu. A urmat o ploaie de cartonașe galbene, Mihalache, Frăsinescu și Cristea fiind avertizați până la pauză de către arbitrul Tudor.

La pauză au intrat Vasile Gheorghe și Târșa în locul lui Ciucur și Ștefănescu, dar tânărul Marian Târșa a fost trimis într-o poziție pe care doar Nicolo Napoli a înțeles-o, jucând într-o zonă aflată între cea a unui mijlocaș lateral și a unui mijlocaș central. Tot Andrei Cristea a fost ieșeanul care a pus din nou probleme fundașilor adverși, dar lovitura sa de cap s-a oprit în spatele lui Miron. În minutul 84, cel mai periculos jucător al CSM Politehnicii Iași a fost schimbat cu Boiciuc, iar Piccioni a rămas în teren, fapt ce i-a nemulțumit pe cei circa 3.500 de spectatori prezenți, care i-au cerut, de altfel, demisia antrenorului italian.

S-a terminat 0-1, iar Iașul ocupă în acest moment poziția a VII-a, cu 9 puncte acumulate.

”Am făcut un meci foarte slab. Eu sunt vinovatul numărul 1, dar jucătorii nu au stat bine în teren. Au încercat mereu cu minge lungă, iar noi nu asta am vorbit înainte de meci. Mi-e rușine că am pierdut acasă cu Botoșani. Nu înțeleg de ce mereu mă întrebați de Piccioni, el nu a jucat singur, am jucat cu două vârfuri. Bravo suporterilor care au cerut demisia. Plătesc bilet și vin să se uite la meci, pot spune ce vor, dar nu mă interesează. Eu cred că de 2 ani de când sunt la Iași, am făcut ceva rezultate. Avem nevoie de un vârf. Pentru meciul următor, trebuie să ne schimbăm atitudinea, trebuie să jucăm cu mingea jos, nu îl mai avem pe Golubovic”, a declarat Nicolo Napoli.

Prunea: ”Suporterii au dreptate!”

Președintele clubului ieșean a comentat atitudinea jucătorilor, dar și cea a suporterilor care au cerut demisia antrenorului Nicolo Napoli.

”Noi am fost ca atitudine zero. Nu mă refer la un singur jucător, ci la tot lotul. Spectatorii au dreptate, se manifestă normal. Au dreptate să ne ceară demisia mie, lui Napoli și jucătorilor. Trebuie să ne asumăm aceste lucuri, am arătat ca o echipă mică. Trebuie să aducem un atacant, dar nu asta este singura problemă. Nici dacă îl aveam pe Ibrahimovic astăzi, nu am fi câștigat. Mă așteptam la altceva de la unii jucători care au jucat prin străinătate și pe la alte echipe”, a spus Florin Prunea la finalul partidei.

 

Etapa viitoare, CSM Politehnica Iași va întâlni Dinamo București, în deplasare.

Note acordate de sportmoldova.ro:

Grahovac: 6
Voicu: 5
Mihalache: 5
Frăsinescu: 5
Țigănașu: 5
Ciucur: 3
Mitic: 4,5
Ștefănescu: 4,5
Bole: 4,5
Cristea: 5
Piccioni: 4

V. Gheorghe: 4
Târșa: 4

Boiciuc a intrat în minutul 84

Leave a Reply

Your email address will not be published.