Câteva zeci de suporteri, jurnaliști și angajați ai Politehnicii Iași s-au adunat aseară la porțile stadionului Emil Alexandrescu din Copou, pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a salvat echipa orașului de nenumărate ori de la retrogradare și a adus victorii nesperate cu tacticile alese, dar mai ales cu sufletul pus în pregătirea partidelor.

Într-o liniște aproape deranjantă, cei prezenți au rememorat cele mai frumoase amintiri trăite pe stadion, la conferințele de presă sau în alte circumstanțe alături de Ionuț Popa.

Membrii galeriei au afișat și un mesaj – „Nea Popică, drum lin spre cer / Rămâi al Iașiului simbol etern”, alături de câteva torțe aprinse în memoria regelui din Copou.

Suporterii vor o tribună cu numele lui ”Popică”

„Din păcate, Profesorul a ales să meargă în altă dinastie. E o veste foarte tristă pentru toți ieșenii. Eu consider totuși că nea Popică nu a plecat și va fi al 12-lea suporter pentru noi de acum încolo. Eu sper ca în viitor conducerea clubului și organele abilitate să dea numele unei peluze sau al unei tribune lui Ionuț Popa, ca de altfel și altor mari fotbaliști care s-au sacrificat și au pus pasiune pentru clubul acesta. Poate la meciul cu Hermannstadt conducerea clubului ar trebui să emită niște bilete cu chipul lui Ionuț Popa”, a declarat Alex Ionuț, unul dintre suporterii prezenți la toate evenimentele organizate de Politehnica.

Chiar cu câteva zile înainte de tragicul eveniment, consilierul local Mihai Gavril a propus ca Ionuț Popa să devină cetățean de onoare al mun. Iași, iar acum, tot acesta a spus că va propune ca o peluză sau o tribună să poarte numele fostului tehnician.

Mai mulți suporteri discutau aseară despre posibilitatea de a face o ultimă deplasare cu Ionuț Popa, sâmbătă, la Arad, acolo unde va avea loc înmormântarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.