Regula impusă de Federația Română de Fotbal, care le cere cluburilor din Liga 1 să folosească un jucător sub 21 de ani, a rămas în picioare și după Comitetul Executiv de ieri, mai multe cluburi fiind nemulțumite de rezultat. Printre acestea se află CSMS Iași, Concordia Chiajna, Gaz Metan Mediaș, Pandurii Tg. Jiu, CFR Cluj sau Steaua.

CSMS Iași l-a avut în această vară în curte pe Florin Anițoiu, conducătorii ieșeni luând decizia de a renunța la tânărul fundaș stânga, în favoarea filipinezului Sato. Deși surse din cadrul clubului susțin că Anițoiu era din punct de vedere valoric mult peste ceea ce are acum la dispoziție Nicolo Napoli pentru acel post, tehnicianul și cei care decid soarta echipei din Copou au sperat că regula jucătorului sub 21 de ani se va schimba și că nu vor avea nevoie de un jucător precum Anițoiu.

Sport Moldova a stat de vorbă cu fostul fotbalist al formației FC Baia Mare, produs al LPS Banatul și unul dintre cei mai talentați fundași stânga ai generației sale și a aflat cum s-a luat decizia de a se renunța la serviciile sale.

A venit Sato și din ce am vorbit cu domnul Prunea, mister Napoli a ales să rămână Sato și atunci am cerut imediat bilet de avion. Nu puteam să mai aștept să văd ce se întâmplă. M-am pregătit exemplar, am jucat bine cât am fost folosit și nu cred că au ce să îmi reproșeze din acest punct de vedere. Sunt deranjat de faptul că nu am rămas și a rămas în locul meu un jucător străin. În plus, eu eram sub 21 de ani anul acesta. Asta este România, suntem puși deoparte când vine vorba de străini. Din păcate am pierdut și oferta pe care o aveam în momentul în care am venit la Iași. Asta e viața, trebuie să învăț din greșeli. Am zis de la început că nu vreau să vin în probe, dar mi-am dorit mult să joc în Liga 1. Mi s-a promis că o să rămân, iar la mijlocul cantonamentului, s-a întors toată situația la 180 de grade. Eu sunt mulțumit că am demonstrat și că lumea vorbește frumos despre mine. Sunt deschis încă la discuții cu Iașul, dar nu știu ce să zic…”, a declarat Anițoiu.

Marius Chelaru, prima soluție 

În acest moment, unica soluție pentru echipa care în acest sezon va evolua sub numele de CSM Politehnica Iași, pare a fi Marius Chelaru. ”Nu am discutat deocamdată cu nimeni, am citit doar ce s-a scris în presă. Sper să mi se dea șansa să joc. Prefer poziția de mijlocaș central, dar dacă mister îmi va cere să joc pe o altă poziție, nu voi refuza”, a spus Marius Chelaru.

Fotbalistul a evoluat pentru naționala sub 19 ani a României și ca fundaș stânga, putând fi o soluție și pentru CSMS Iași pe acest post.

Florin Prunea a anunțat faptul că LPF va acționa în instanță FRF în această speță.

În acest moment, formația ieșeană are o medie de vârstă de 27.1 ani, fiind una dintre cele mai experimentate echipe din prima ligă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.