CSM Politehnica Iași va da startul etapei a XV-a a Ligii I de fotbal cu partida din deplasare contra celor de la Gaz Metan Mediaș, echipă ce se află în zona retrogradării.

Cu obiectivul de a ajunge în play-off în acest sezon, Poli Iași este mai aproape de locul de baraj decât de locul șase, ocupat de către Dinamo București. Cu 15 puncte în 14 etape, ieșenii ar spera în continuare la obiectivul lor cu o victorie la Mediaș, dar, în cazul unei înfrângeri, visul lor s-ar spulbera foarte ușor. Medieșenii sunt și ei încrezători că pot rămâne în Liga I, în ciuda problemelor financiare și de lot. Cu o victorie, pot ajunge pe locul de baraj, ocupat de Sepsi, iar formația antrenată de Cristi Pustai ar putea profita din plin de acest meci, având abilitatea de a produce o surpriză, ca în meciul cu FC Botoșani. Până acum CSM Poli Iași a câștigat doar 3 meciuri, însă a intrat într-o criză de rezultate, având în ultimele 4 etape două egaluri și două înfrângeri.

Moldovenii sunt loviți și de problemele de lot. Căpitanul Andrei Cristea este suspendat pentru cumul de cartonașe, Bosoi este accidentat și va lipsi mai bine de două luni, Kizito are încă probleme cu viza, iar noul transfer Vitalijs Jagodinskis nu a fost convocat în lot. Cea mai mare problemă o reprezintă atacul. Cristea și Kizito vor lipsi, iar Cisse încă nu a demonstrat că poate face față, astfel că Jo Santos va fi cel mai probabil vârf.

Antrenorul ieșenilor, Flavius Stoican, a declarat în conferința de presă înainte de meci că păstrează speranțele de play-off cu o eventuală victorie, dar problema moralului afectează vestiarul, și poate afecta și rezultatul din acest meci: „Dacă vom câştiga la Mediaş vom păstra în continuare speranţe de calificare în play-off. Trebuie să ne întoarcem cu puncte din această deplasare, nu mai vreau să comitem greşeli copilăreşti, greşeli personale. Nu ne va fi deloc uşor, dar suntem încrezători că vom scoate un rezultat favorabil. Moralul nu este aşa cum mi l-aş dori, dar vom încerca să câştigăm partida. Ne creăm ocazii de a marca, dar trebuie să scoatem şi puncte.”

Ultimul meci dintre cele două echipe s-a terminat 0-0, pe Emil Alexandrescu, în cea de-a doua rundă a acestui sezon.

Meciul va fi transmis în direct, de la ora 18:00, de către Digi Sport, Telekom Sport și Look TV.

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.