Antrenorii echipelor care evoluează în acest sezon în play-out-ul Ligii 1 s-au declarat nemulțumiți de modul în care Liga Profesionistă de Fotbal tratează formațiile din prima ligă.

Leo Grozavu, antrenorul formației FC Botoșani spune că jucătorii echipei sale nu vor avea vacanță suficientă între sezoane, acest fapt constituind un avantaj pentru cluburile care joacă în acest an în play-off și vor termina mai repede campionatul. “Există o inechitate între cei care joacă în play-out şi cei care joacă în play-off. Sunt patru săptămâni în plus între play-off şi play-out. Jucătorii nu apucă să se refuleze, să se încarce pentru un nou campionat. Noi îi punem să joace non-stop. Când sunt 40 de grade jucăm, când sunt -20 de grade jucăm. În vară, unii vin încărcaţi din toate punctele de vedere, echipe cu alte bugete, iar unii se chinuie. La anul se ştiu echipele care vor juca în play-off. Se ştie dinainte de a începe campionatul”, a declarat Leo Grozavu.

De aceeași părere este și tehnicianul de la Mediaș. Acesta a declarat faptul că pentru echipele din play-out nu este suficient timp nici să facă transferurile pentru sezonul următor. “E obositor, vii după un sezon regulat, te întinzi până pe 4 iunie. Campionatul începe la începutul lui iulie. Ai cinci zile de vacanţă. Majoritatea echipelor au probleme cu jucătorii, sunt la final de contract. Nu le poţi da vacanţă, nu ai negociat. Ai o săptămână de vacanţă, iar când îi chemi, nu ştii câţi ai la antrenament, nu ştii cu câţi pleci în cantonament. E o diferenţă mare între play-out şi play-off, a declarat Cristi Pustai.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.