Au fost două săptămâni foarte agitate la Botoșani. Antrenorul Leo Grozavu și-a dat demisia după ce l-a lovit peste față pe unul dintre proprii jucători, Cătălin Golofca, în timpul meciului cu Astra Giurgiu, momentul fiind surprins în direct.

În această dimineață, conducerea clubului a anunțat că Grozavu a acceptat să se întoarcă la echipă, după multe încercări de convingere eșuate, chiar dacă ar putea fi suspendat de Comisia de Disciplină, reclamat acolo de către Federația Română de Fotbal.

După acel moment, o mare parte din oamenii din fotbalul românesc l-au atacat dur pe tehnicianul în vârstă de 49 de ani. Cătălin Golofca a precizat, după ce a fost lovit de antrenor, că: „Ori pleacă el, ori plec eu”.  FC Botoșani a pierdut ultimul meci, în deplasare, contra celor de la ACS Poli Timișoara, cu 1-2. Unicul gol al botoșănenilor a fost marcat de Bogdan Miron care i-a dedicat golul antrenorului Grozavu, jucătorii de pe teren afișând un tricou pe care scria: “Alături de Leo”.

Finanțatorul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, a precizat în cadrul emisiunii „Execuții în direct”, de la Sport Total FM, că antrenorul se va întoarce la echipă și lucrurile se vor calma: „Am avut o discuție, n-am avut ce negocia, a ramas același contract. Trebuie doar să avem în vedere acest gest pentru a nu-l mai repeta. Leo rămâne antrenor la noi. Este un gest uman regretabil, de neînțeles, pe care vrem să nu îl mai repetăm vreodată, dar nu m-aș duce până la suspendare. Eu cred în proiectul pe care îl am cu Leo Grozavu, mie îmi place starea lui de luptă și echipa a jucat fotbal în schema asta și a funcționat.”

Leo Grozavu va fi prezent pe banca echipei la următorul meci din play-out, contra celor de la Gaz Metan Mediaș, ce va avea loc la Mediaș, duminică, ora 18:00.

Răzvan Scutariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.