Un egal amar a arătat tabela stadionului Emil Alexandrescu joi seară, la finalul celor 90 de minute ale partidei dintre CSMS Iași și Hajduk Split. La primul meci din istoria orașului în Europa, elevii lui Nicolo Napoli au avut un început de repriză excelent, Piccioni profitând de gafa unul fundaș advers în minutul 19 și servindu-l foarte bine pe Andrei Cristea, care a marcat spectaculos și i-a făcut pe cei 8.000 de ieșeni să viseze. Trei minute mai târziu, Vasile Gheorghe a avut o viziune a jocului ca a unui veritabil număr 10 și i-a pasat decisiv lui Piccioni care a rămas singur cu portarul Stipica și a marcat cu un calm demn de un atacant de rasă. Descătușarea miilor de suporteri care și-au pus mâinile în cap, nevenindu-le să creadă scorul scris pe tabelă, a dovedit emoția care a plutit în toată această săptămână în Copou. Până în minutul 45, Cristea a mai avut o ocazie incredibilă, dar lovitura sa de cap a trecut foarte aproape de bara porții adverse.

La pauză, rezultatul era unul de calificare ușoară pentru alb-albaștri, dar noul intrat Ohandza a marcat la doar 2 minute de la reluare și i-a readus pe croați în meci. Nicolo Napoli a început să mute în minutul 64, atunci când Ciucur, obosit, a fost înlocuit surprinzător de Ciucă, iar 14 minute mai târziu, Martin a intrat în locul lui Țigănașu. Dan Roman și-a făcut și el debutul într-un meci oficial pentru CSMS, luându-i locul în minutul 83 lui Piccioni și a avut o ocazie destul de bună, dar portarul lui Hajduk a fost la post.

Lovitura de grație a venit în minutul 94, atunci când Said a primit două cadouri, primul dintre ele de la Ciucă, fundașul introdus de Napoli în locul lui Ciucur pasându-i după ce a dus mingea din lateral în centrul terenului, la o fază care se învață la abecedarul fotbalului. Atacantul introdus de Pusnik în actul secund a trimis șutul ultimei șanse pentru Hajduk, iar Grahovac a scăpat mingea în plasă, ducându-i pe ieșeni de la extaz la agonie în doar câteva secunde.

”Din păcate, nu am reușit să câștigăm, pentru suporteri, pentru noi și pentru fotbalul românesc. Ar fi fost 3 puncte foarte importante pentru fotbalul românesc. Tot mai puține echipe merg în Europa, coeficientul e tot mai mic și am fi vrut să contribuim măcar cu o mică parte pentru fotbalul românesc. Am început meciul extraordinar, probabil mulțumită entuziasmului și a atmosferei din oraș, dar lipsa de experiență într-o astfel de competiție își spune cuvântul. Cine greșește mai puțin, cu siguranță se califică”, a declarat Andrei Cristea.

Antrenorul Nicolo Napoli este optimist în continuare, crezând în șansele echipei sale de a se califica. “Felicit băieții pentru meciul făcut, dar am făcut două cadouri echipei adverse. Ei ne-au făcut cadou un gol în prima repriză, noi le-am făcut două în cea de-a doua. Puteam intra la pauză cu 3-0, dar am intrat cu avans de două goluri. Am primit repede gol și a rămas 2-1 până pe final. În ultimul minut s-a făcut o greșeală copilărească. Sunt în continuare șanse de calificare. S-a văzut că noi am dominat prima repriză, să vedem ce va fi în retur. Cred că șansele rămân 50-50”, a spus tehnicianul italian.

La meci au asistat și circa 200 de suporteri croați, veniți cu avionul echipei, mașini personale și autocare, la returul de la Split urmând a face deplasarea și peste 50 de ieșeni care vor merge pe cont propriu, doritorii putând primi mai multe informații la numărul de telefon 0730997851.

Partida retur dintre Hajduk Split și CSMS Iași va avea lot joia viitoare, de la ora 21.30.

Note acordate de sportmoldova.ro:

Grahovac – 4,5
Voicu – 5,5
Mihalache – 6
Frăsinescu – 5,5
Țigănașu – 5
Ciucur – 4,5
Mitic – 6,5
V. Gheorghe – 6
Bole – 5,5
Cristea – 6,5
Piccioni – 6,5

Napoli – 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.